perjantai 14. maaliskuuta 2025

Hagström Rauchweizen, julkistus









 Uuden Hagströmin julkistustilaisuus oli tällä kertaa talvisodan päättymisen vuosipäivänä Puotilassa, viime loppukesästä uusiutuneena avautuneessa Pikkulinnussa. Kokoonnuimme Ari Nyforsin ja Rik Poppiuksen kanssa myöhäiselle lounaalle tällä kertaa Puhoksen historiallisen ostarin Kirkuk-ravintolaan. Syödessämme tuli tieto, että Takatalo & Tompurin Mikko Suur-Uski joutui palaamaan Loviisan kohdalta takaisin henkilökohtaisten syiden takia. Mikolla oli mukanaan lanseeraustilaisuuden Hagström-kegit. Kegejä oli aiemmin toimitettu myös Pikkulinnun varastoon, josta ne saatiin siirrettyä Puotilan ravintolaan. Lanseeraus siis onnistuisi, mutta tietysti tilanne laski mielialaa. 


Pikkulinnussa Villellä olikin jo kaikki valmiina, kun pääsimme paikalle. Maistelimme nyt valmista olutta ensimmäisen kerran ja jännitystä oli taas kerran ilmassa. Helmikuun lopun koemaistossa tankin paineistus ei vielä ollut astiointitasolla, joten vehnäoluen hedelmäisyys ei silloin ollut vielä kohdallaan. Nyt maistettuna Takatalon tunnusomainen savuaromi oli todella voimakasta, jopa hyökkäävän päällekäypää. Tuoksuun ei paljoa muuta sopinutkaan. Maku taas oli pyöreämpi, savuisuus vetäytyy ja antaa tilaa esterisille ja hedelmäisille vivahteille. Täyteläisyyttä on tarpeeksi ja silti juotavuus erinomainen. Aika lailla täydellisesti juuri sellaista, kun lähdettiin tavoittelemaan. Hagströmin tunnusomainen peräkärry, voimakas jälkimaun katkeruus, tästä oluesta puuttuu. Se oli harkittu ratkaisu ja varmaankin oikea, aineksia maukkaaseen olueen on jo tässäkin aivan riittävästi. Katkeruutta on siis vain 20 EBUa ja alkoholia 6,0 %.


Kutsuvieraita alkoi saapua mukavaan tahtiin takatalvisesta säästä huolimatta ja kokoonnuimme Pikkulinnun takakabinettiin. Mukana oli mm. pitkän matkan vieras Timo Alanen Tampereelta ja alan moniosaajaveteraani Kari Likovuori, joka ei muistaakseni ole ennen Hagströmin julkistuksiin päässyt. Olut tuntui maistuvan ja hyvää palautetta saatiin. Vehnäoluen banaanisuuttakin useampi maistaja löysi, itse en sitä löytänyt. Savuoluen ja vehnäoluen yhdistelmä hyvällä juotavuudella tuntui osuvan erinomaisesti vuodenaikaankin, lopputalven ja alkukevään tunnelmiin. Tätä Hagströmiä on tarjolla viikonlopun aikana Craft Beer Helsinki Wanhassa Satamassa Takatalon tiskillä ja tutuissa laadukkaissa olutravintoloissa. Tällä kertaa mm. kaikissa Pikkulinnuissa. Viimeinen kuva on Johanna Toivosen ottama. Pikkulintu, 13.3.2025.   


Ei kommentteja: