torstai 24. huhtikuuta 2025

Saksalaisen oluen päivä / Ayinger Frühlingsfest 2025











 Brukett kutsui juhlistamaan keväistä saksalaisen oluen päivää baarikierrokselle Helsingin keskustaan. Ohjelmassa neljän Ayinger-oluen maistelua neljässä eri baarissa. Hieno idea! Jaana Saaristo veti crawlia ja mukana mm. Ari Nyfors, Jouni Koskinen ja Peter Tammenheimo. Pohjustimme Arin kanssa iltaa Kallion Cellassa schnitzeleillä ja sitten vielä Olarin Panimolla growlerisella Olarin klassista tupla-NEIPAa ThiCCCiä. Uusi keitto edelleen huipputasoa. Sitten suunnaksi Kaisla ja Frühlingsbier lasiin, upeaa hedelmäistä valoisan ajan lageria. Tuli muisteltua omaa vierailua Ayingin kylään, joka tapahtui jo ensimmäisellä Saksan reissulla 1999. Kitty'sistä löytyi Kellerbieriä ja laatu tietysti pysyi korkealla. Seuraava etappi oli Rotterdam, jossa seurueeseen liittyi vielä lisää osallistujia. Nyt vuorossa Lager Hell, jota en ole ehkä aiemmin juonutkaan, ainakaan blogissa ei ole arviota. Sosiaalisessa tilanteessa ei paljon muistiinpanoja ehtinyt/kehdannut tehdä. Puhdasoppista baijerilaista hellesiä, 4,9 %, ehkä siis kevyehkö yleisessä tasossa. Lievää katkeruutta, selvästi enemmän kuin Kellerbierissä. Loppuhuipennus vielä Ølhus Københavnissa doppelbock Celebratorin parissa. Ehkä Maibock olisi vuodenaikaan sopinut paremmin, mutta tämänvuotinen versio ei ole vielä ehtinyt saapua Suomeen. Oikein mukava ilta, kiitos oluet maksaneelle Brukettille ja kanssamaistelijoille. Omakuva on Peterin ottama.  

Ei kommentteja: