Imperial stout on ollut Hagström-kollektiivin keittolistalla melkein alusta asti. Onhan se merkittävimpiä oluttyylejä ja yksi sellaisista,joita itsekin haluamme juoda. Samoin keskustelut Salama Brewingin kanssa tehtävästä yhteistyöstä ovat olleet käynnissä jo pitempään. Salaman päätoimintojen muutto Keravalle vielä viivästi aikataulua, mutta nyt joulukuun pimeydessä hanke onnistui. Kävimme elokuussa tutustumassa uuteen mittavaan panimoon, joten puitteet olivat sinänsä tutut jo ennestään. Oli kuitenkin hienoa seurata nyt "oman" oluen valmistumista eri vaiheissa. Seuraamiseksi homma pääosin tosiaan meni,koska Salaman prosessi on niin pitkälle automatisoitu. Hagström-tiimin ideoiden pohjalta Jaakko Ailio oli viimeistellyt imperial stoutin reseptin ja ohjelmoinut sen järjestelmään. Rik Poppius ei päässyt päivätyökiireiden takia nyt mukaan keittopäivään. Kun saavuimme Ari Nyforsin kanssa Klondyke-talolle, Ville Saarikkomäen ja Ilkka Niskasen valvoma mäskäys oli edennyt jo pitkälle. Seurasimme katseella homman etenemistä Luka-panimokoiraa rapsutellen ja nautimme samalla talon virvokkeita. Esim. Neon Beast, Eternal Beauty ja Skull Banger sekä suoraan tölkityslinjalta siis mahdollisimman tuoretta Magic Gloves NEPAa. Kävimme lounaalla välissä viereisessä ravintolassa ja likasimme käsiämme sen verran, että ravistelimme hieman mäskin poistoletkua. Homman manuaalisin vaihe taisi tulla aivan lopussa,kun Jaakko lisäsi hiivan käymistankkiin.
Tavoitteena on vahva 12-prosenttinen musta pintahiivaolut. Maustepuolelta tonkapavut, korvapuustit ja vaahtokarkit kävivät luonnollisesti keskustelussa, mutta eivät kovin pitkää aikaa. Kahvin ystävinä arvioimme hetken sitä, mutta siitäkin luovuttiin. Tulossa on streittiä kuivaa paahteista olutta, jossa luotetaan perusraaka-aineiden voimaan. Valmista tullenee tammi-helmikuun vaihteessa ja olut lanseerataan SalamaNation-baarissa. Tällaisessa oluessa on tietysti jatkokypsytyspotentiaalia, mutta vielä ei ole tarkempaa kerrottavaa siitä. Kerava, Salama Brewing, 16.12.2025.




















Ei kommentteja:
Lähetä kommentti