lauantai 23. kesäkuuta 2018

Sveitsi - Serbia 2-1

”Kaliningradissa” Kostic Ljajicin tilalla, muuten samat miehistöt kuin avauskierroksella. Serbian sentteri Mitrovic yllätti Sveitsin topparit heti kättelyssä ja puski vapaasti luukulta. Ensimmäisen Sommer torjui, mutta heti perään Tadicin keskityksestä Mitrovic voitti Schärin 6-0 ja verkko heilui. Aikaa oli kulunut alle viisi minuuttia. Serbia vaikutti koko ensi puoliskon aktiivisemmalta, vaikka Sveitsin Dzemailille rakentui muutama tekopaikka.

Tauolla Gavranovic heikon Seferovicin tilalle, mutta ei hänkään onnistunut juuri paremmin. Sveitsin peli kohentui muuten ja 52. minuutilla tasoitus Xhakan upeasta kierteisestä vedosta vastapalloon. Tilannetta edelsi Shaqirin hyvä laukaus ja jatkossa Shaqiri tempaisi ristikkoon. Peliin tuli jännitettä, kovaa yritystä ja tilanteita molemmissa päädyissä. Tuomaristo näytti sorsivan serbejä, esim. Mitrovic revittiin kahdella miehellä nurmeen ilman VAR-katselmointia. Milinkovic-Savic ei ollut nyt vireessä ja se kostautui Serbialle. Tasapeli ei kelvannut Serbialle, koska viimeisellä kierroksella Sveitsi oletettavasti lyö Costa Rican ja Serbian olisi kellistettävä Brasilia. Niinpä he vaihtoivat topparin nuoreen Crvena Zvezdan hyökkääjään Radonjiciin, mutta ilman tulosta. Tilanne vain vaikeutui Shaqirin tehtyä voittomaalin vastahyökkäyksestä. Molemmat kosovolaistaustaiset maalintekijät tuulettivat Kosovon tunnuksilla, mutta tilanne ei kärjistynyt poliittisiksi levottomuuksiksi.