perjantai 15. kesäkuuta 2018

Espanja - Portugali 3-3

Huh, miten dramaattinen ja viihdyttävä peli Sotšissa. Olipa hienoa nähdä taitavien pelaajien peliä kolmen alasarjaottelun jälkeen. Fernando Hierro joutui kahden päivän varoitusajalla hyppäämään puikkoihin ja valitsi odotetusti kokeneen jengin vaikeaan avausotteluun. Keskikentän hyökkäävät pelaajat Koke-Isco-Iniesta-Silva todella kovalta vaikuttava ryhmä ja target-pelaajaksi fyysinen Diego Costa. Portugalilla pari mielenkiintoista tuoretta pelaajaa, Bruno Fernandes ja Goncalo Guedes. Heti alussa Cristiano Ronaldo kalasti pilkun, Nacho joutui kokemattomana liian kovaan paikkaan. Mielestäni oikea tuomio, De Gea yritti provosoida, mutta Cristiano rankaisi surutta. Espanja ei hätääntynyt, piti palloa, taitavaa rakentelua, tilanteita syntyi koko ajan. Portugali yllättävän aktiivinen, ei kääriytynyt kuoreen, hyökkäsi aktiivisesti vastaan, Guedes hukkasi hienon Cristianon tarjoileman paikan. Sitten 24. minuutilla Diego Costa rakensi yksin macho-soolollaan tasoituksen, Pepe sai täysin ansaitusti maistaa omaa lääkettään kaikkien näiden vuosien jälkeen. Iscon upea veto ylärimaan putosi harmittavasti viivalle, laukaus olisi ollut maalin arvoinen. Iscolta toinenkin hieno laukaus, mutta kohti maalivahtia. Sitten jakson lopussa maailman paras maalivahti De Gea imaisi helpolta näyttävän Cristianon laukauksen. Ehkä MM-historian yksi huikeimmista 45 minuuteista, nyt jo tuoreeltaan arvioituna.

Usein tällaisissa tilanteissa toinen jakso on hyytävää jäähdyttelyä, tällä kertaa sellaista ei nähty. Espanja piti taas palloa ja sai 55. minuutilla vapaapotkun. Busquets löytyi takatolpalta, puski luukulle ja Costa runnoi viivalta sisään tasoituksen. Heti perään upea Espanjan kuvio, vastapallo tuli kohti Nachoa, täydellinen kierteinen laukaus kahden tolpan kautta sisään. Espanja kuskin paikalle, hallitsi kuvioita, Isco kentän kuningas, Portugali näytti väsyvän. Mutta silti vielä yksi käänne, 87. minuutilla vapaapotku Portugalille ja Cristianolta täydellinen suoritus. Muurin yli kierteinen veto ja sitten alas, De Gea vailla mahdollisuuksia. Ehkä nykyinen pallo suosii näitä potkuja, Didi oli kuuluisa putoavasta lehdestään 50-60 -luvuilla, mutta hän kiskoi nahkapalloja. Joka tapauksessa mahtavan viihdyttävä ottelu, Espanja oli ylivoimaisesti parempi joukkue, mutta pisteet tasan, se on jalkapalloa.