maanantai 25. kesäkuuta 2018

Portugali - Iran 1-1

Turnauksen pienimmässä pelikaupungissa Saranskissa Portugali pudotti pois Moutinhon, Bernardo Silvan ja Guedesin, tilalle Adrien Silva, Andre Silva ja Quaresma. Ehkä hieman hyökkäävämpi asetelma. Nihkeää silti oli, myös Iran hyökkäyshaluinen, koska voitto veisi sensaatiomaisesti pudotuspeleihin. Portugali piti palloa, mutta tilanteita ei juuri syntynyt, Iran puolusti hallitusti. Iranin maalivahti pudotti pahasti kerran, mutta yllättäen lusitaanit eivät päässeet haaskalle. Melko laiskavauhtisessa pelissä Iranillakin puolittaisia tilanteita. Lopulta 45. minuutilla täydellinen deja vu -kuvio, Quaresma ajoi oikealta sisään ja tempaisi ulkosyrjällä takaylänurkkaan. Ehkä iranilaiset eivät ole ennen tätä nähneet. 

Toinen puoliaika äärimmäisen dramaattinen, useita VAR-tuomioita. Ensimmäisestä Cristianon kaadosta pilkku Portugalille, Cristianolta naurettavan heikko suoritus, maalivahti torjui. Iranilaiset urvelsivat taas, onneksi tuomari onnistui ainakin yhden keltaisen tarjoamaan nillityksestä. Sitten Cristiano oli saada punaisen huitaistuaan iranilaista. Tässäkin VAR-tarkistus, tuomiona keltainen Cristianolle. Erikoinen tilanne, mutta iranilainen haki liian selvästi tilannetta heittäytymällä puolelta toiselle Cristianon edessä. Lopussa vielä VAR-tarkistuksella Cedricin käsivirheestä pilkku Iranille ja Ansarifad sai pallon verkkoon. Tässä oli dramaattinen tilanne päällä, koska Espanja oli samaan aikaan häviöllä ja periaatteessa maalilla Iran oli pudottamassa Espanjaa. Lopussa vielä Mehdi Taremi sai avopaikan, mutta ei saanut sisään. Iranilla kunnon yritystä, mutta pidän edelleen joukkueen asennetta vastenmielisenä ja olin erittäin tyytyväinen joukkueen putoamisesta. Portugali kyllä selvä pettymys tässä ottelussa.

Katsoin samaan aikaan sivusilmin Espanja-Marokko -peliä pienemmästä ruudusta. Espanja suurissa vaikeuksissa, Marokko meni kaksi kertaa johtoon ja joukkueella oli paikkoja useampaankin maaliin. Espanja nousi kuitenkin kuilun partaalta lohkovoittoon ja Venäjää vastaan pudotuspelissä. Espanja tasoitti lopussa vaihtomies Iago Aspasin maalilla, joka aluksi tuomittiin paitsioksi. VAR-tarkistuksella tuomio kuitenkin kääntyi ja Espanja pelastui. Lohkovoitto tuli, koska Espanja teki yhden maalin enemmän kuin Portugali. Yksi tiukimpia ja melko varmasti melodramaattisin alkulohkoratkaisu MM-historiassa.

Ei kommentteja: