tiistai 5. kesäkuuta 2018

To Øl 3X Thirsty Citra

En päässyt vieläkään kotiin, vaan päädyin Panemaan suunnittelemaan ensi viikonlopun Kuopio-turneeta sikäläisen spesialistin Ari Nyforsin kanssa. Panemassa oli eilisen jälkeen tilanne elänyt taas ja juomaksi valikoitui kolmesti kuivahumaloitu Citra-olut, sessio-vahvuisena vain 5,5%. Jos oikein netistä tulkitsin, niin mukana olisi myös Mosaicia ja Simcoeta. Kissanpissaa huikeasti, hieman mausteinen, hedelmää raikkaasti, ei erityisemmin katkeroa. Puhdasta ok-kamaa kaikin puolin. Panema, 5.6.2018.

4 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Muistahan Arde, että taivaassa meidän koti on, täällä me ollaan vaan lainassa.

Nimetön kirjoitti...

Arde, missä menee mielestäsi "sessiovahvuisen" raja?

Ari Juntunen kirjoitti...

Tässä tapauksessa panimo itse luokittelee oluen sessio-IPAksi:
https://toolbeer.dk/product/3x-thirsty-citra/

IPAn normaalivahvuus on noin 7%, ehkä välillä 6,5% -7,5%. Jos kevyempi olut halutaan nimetä IPAksi eikä esim. APAksi, niin kyllä 5,5-prosenttinen on sitten sessiovahvuutta.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noniin, Savo voitti HS:n ja naapurimaakunnan olutneuvoksen järjestämän maakuntain välisen craft-kaljakisan, vaikka Saimaa Brewing Comapny ei edes mukana! Kuopio lienee siis valmistautunut vastaanottamaan valtakunnan pääkaupungista saapuvaa craft-snobia ja Tk-kirjeenvaihtajaa; rautatieasemalla ehkä kaupungin virkamiesjohto ja torvisoittokunta vastassa.