tiistai 5. kesäkuuta 2018

Flying Dutchman Arm Wrestling Bench Pressing Muscled Up Imperial IPA

Kylmin päivä Helsingissä miesmuistiin, ainakin varmaan maaliskuun jälkeen, vihmoi hieman vettäkin. Tarkoitus oli viettää rauhallinen koti-ilta hyvää romaania lueskellen, mutta olutpiireissä saadut tuttavuudet houkuttelivat taas baanalle. Tässä kohtaa voisi vinkata blogin nuoremmille lukijoille, että kannattaa hieman katsoa minkälaisiin ihmisiin tutustuu. Viime aikoina tiettyä mainetta Kusettaja-blogistina niittänyt Ilkka Sysilä oli valinnut juuri tämän päivän vierailla Stadin Panimobaarissa ja pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin sinne itsekin. French Saison ja Gasometer Grapefruit IPA olivat hyvässä kunnossa, mutta eniten kiinnitti huomiota baarin täydellinen tungos satunnaisena tiistai-iltana. Istumapaikasta ei kannattanut edes haaveilla. Craftbeer-yrittäjät eivät tästä paljoa huutele, mutta tulikuumana hehkuva skene tahkoaa ilmeisesti satumaisia voittoja kaikille alan toimijoille. 

Irtauduin Suvilahdesta hyvissä ajoin, mutta kun romaaninlukuilta oli kuitenkin jo menetetty, pysähdyin Kurvin William K:ssa. Täälläkään ei voinut olla tuttuihin törmäämättä.  Baari oli yllättäen ääriä myöten täynnä, oli käynnissä jokin HOK-Elannon spesiaali-ilta, jossa kaikki hanaoluet neljä euroa (4€). Päädyin vantaalaiseen tupla-IPAan. 8,5%, samea. Hieman hartsinen, trooppista hedelmää, ei raikas. Hieman vihannesta, lievästi katkeroa, ei alkoholin poltetta. Ei huono, mutta ei vakuuta, paljon raikkaampi pitäisi olla. William K Kurvi, 5.6.2018.

5 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Monen, Bix Beiderbeckenkin, kohtaloksi ja turmioksi ovat aikain saatossa koituneet ns. hyvät kaverit...

Anonyymi kirjoitti...

Arde, oletko lukenut Steve Hindyn kirjaa The Craft Beer Revolution? Sen lukemisen jälkeen usko pienpanimoiden satumaisiin voittoihin katoaa aika nopeasti.

Ari Juntunen kirjoitti...

Hindyn kirja on lukematta, mutta jenkkipanimoiden taloustilanteesta tietoa kyllä on saapunut muualta. Suomessa ainakin Laitila on menestynyt erittäin hyvin taloudellisesti. Kommenttini satumaisista voitoista saattoi sisältää ironiaa.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Arde sen oivalsi: Craft-lahtarit riistvät ja rikastuvat!

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Heti vallankumouksen aluksi nämä craft-kultakaivokset julistetaan proletariaatin omaisuudeksi, muutetaan punakaartin upseerikerhoiksi, joiden saniteettitilojen puhtaanapito määrätään craft-lahtareiden suoritettavaksi.