tiistai 26. kesäkuuta 2018

Argentiina - Nigeria 2-1

Argentiinan ja Nigerian MM-kohtaaminen on jo klassikko, nyt Pietarissa viides yhteenotto. Nigerialla sama avausmiehistö kuin Islanti-pelissä, mutta odotetusti Argentiina rukkasi asetelmaa reippaasti. Higuain kärkeen Agueron tilalle, Banega pelintekijäksi, Di Maria laidalle, Rojo takalinjalle, maaliin ehkä ensimmäistä otteluaan pelaava Armani. Hyviä siirtoja Sampaolilta, vielä olisi saanut tulla Dybala Perezin tilalle. Argentiina näytti heti alussa täysin erilaiselta Kroatia-katastrofiin verrattuna. Silti hieman hermostuneesti lähdettiin, hitaastikin, harhasyöttöjä esiintyi. Mutta 14. minuutilla Banegalta taivaallinen pystysyöttö Messille, täydellinen haltuunotto, toisella kosketuksella pallo laukaisupaikkaan ja kolmannella sitten upea laukaus verkkoon. Lopulta Messi nousi tasolleen, se tekee kisoille hyvää, Argentiina voi kaikesta huolimatta tarjota jotain transsendentaalisempaa verrattuna Nigeriaan tai Islantiin. Messilta jatkossa hyvä pystysyöttö Higuainille, ei tulosta. Nigeria liian naiivi taktisesti, ei päässyt peliin mukaan. 32. minuutilla Banega vapautti Di Marian läpiajoon, ehkä punaisen arvoinen kaato, tuli vain keltainen. Messi kiskaisi vapaapotkun tolppaan maalivahdin sormien kautta. Argentiina näytti pääsevän kuskin paikalle, tuskin häviää tätä peliä. 

Mutta tiukalle se meni. Mascherano kaatoi kulmassa painiotteella Balogunin alueella ja Victor Moses häkitti pilkulta Nigerian jatkoasetelmaan. Jostain syystä nigerialaiset tuhlasivat energiaansa käymällä hiilenkuumana tilanteessa. Argentiina oli taas pulassa, Sampaoli otti sisään Pavonin, Mezan ja Agueron, mutta ei todellakaan Dybalaa. Rojolla käsikosketus laatikossa, käytiin VAR-taululla, mutta tuomari päätti olla antamatta toista pilkkua. Oikea tuomio minusta. Tähän Argentiina olisi taatusti romahtanut. Higuain mokasi upean tilanteen 11 metrin kohdalta. Vielä 85. minuutilla Etebolla hieno vapaapotku, sivuverkkoon. Lopullinen ratkaisu sitten yllättävän simppeli, Mercado ajoi oikealta päätyyn, syöttö keskelle, Rojo kiskoi hallitusti alakulmaan. Tästä Nigeria ei enää noussut ja Argentiina pääsee pelaamaan Ranskaa vastaan.

Seurasin taas samaan aikaan pienemmästä ruudusta samanaikaista Kroatia-Islanti -peliä, jonka Islannin olisi siis pitänyt voittaa. Kovaa taistelua, monta maalitilannetta, lopulta Kroatiakin päästi yhden maalin, kun Gylfi tällä kertaa sai pilkun sisään. Kroatia silti vahvempi ja voitti 2-1. Kroatia pelaa siis Tanskaa vastaan.

3 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Pelin ulkopuolisia juttuja, mutta Maradona siirsi meikäläisen kannatuksen Ranskan puolelle tulevaan kohtaamiseen. Ei hajuakaan toimiiko linkkaus tässä, mutta tuo lyhyt video kertoo kaiken oleellisen Argentiinan voittomaalin jälkeisistä Maradonan tuuletuksista: https://www.youtube.com/watch?v=77Hif6M_eqo

Nimetön kirjoitti...

Arde, oletko Argentiinan fani?

Ari Juntunen kirjoitti...

Olen periaatteessa Argentiinan fani ja Maradonaakin arvostin pelaajana. Argentiina oli hyvä 1978, 1986 ja vaikkapa 2006. Olen tykännyt monista argentiinalaisista pelaajista kuten Juan Roman Riquelme, Javier Zanetti, Fernando Redondo, miksei Messikin. Toisaalta hyvin vastenmielistäkin peliä kuten 1990. Tämänkertainen joukkue on todella heikkotasoinen verrattuna aiempiin. Jos tulee tappio Ranskalle, niin en ota raskaasti. Mutta ei ole Ranskakaan vielä vakuuttanut.