lauantai 7. heinäkuuta 2018

Craft Beer Helsinki, 3. päivä
Tuulisen, mutta lämpimän lauantaipäivän aloitusohjelmana Olutliiton valtakunnallisen kotiolutkilpailun palkintojenjako Bryggeri Helsingissä. Viimevuotiseen tapaan suomalaistyyliin no-nonsense -tapahtuma, paikalle päässeet sarjojen voittajat kävivät pokkaamassa palkinnot ilman sen suurempia seremonioita. Vuoden kotipanijaksi valikoitui Kalle Ohvo ja kainuulaistaustainen lempääläläinen Aleksi Haapavaara sinnitteli kakkoseksi, tuttu myös Nälkämaa-kiertolaispanimosta. 

Siirtyminen Rautatientorille, nyt tosiaan aivan erilainen sääfiilis aikaisempiin päiviin verrattuna. Katossuojaa tarvittiin auringon takia, ei sateen. Hörhöpöydän tapainenkin löytyi, jossa paikalla mm. Timo Alanen ja Janne Keskisarja, joka esitteli Evil Twin -inspiroitunutta teepaitaansa "I always felt closer to IPAs than I did to people". Ehkä se on säälittävää, mutta kyllä lausahduksessa on omakohtaistakin kaikupohjaa. 

Vetäisin aloitukseksi Sorin Ensemble Three DDH Mosaic Citra DIPAn, ehkä kevyemminkin olisi voinut startata, aika intensiivinen, kissanpissaa, mehua, vähän kermatoffeeta, jopa voimaisuutta. Jacobstadsin Ocean Explorer Pils oli maltainen, ei katkeroa, lähes ok. AF Brew'n Quad Hopper lopulta tarjolla, aika tymäkkää hedelmäisyyttä, makeuttakin, tykkäsin kohtuudella. Saman panimon Eat the Dust DDH Mosaic myös hedelmäinen, kuivempi kuin edellinen, ei katkeroa, mutta puhdas. 

Espoolaisen Lumen LumIPAllo oli yllättäen mustikkamaito-IPAa. Aika ohutta, hieman marjaa, en päässyt sisään. Päivän peruspanimon AF Brew'n  Lobotomy 2018 Frontal Triple- Bourbon BA Imperial Stout seuraavaksi,  12,8%. Vaniljaa ja hedelmää, mutta ei täysin siirappia. Ei katkeroa, mutta ei tämäkään huono ollut. Huono oli kuitenkin koko festarin ajan kyttäämäni 8-Bitin Hoptimus Prime, joka tuli lopulta hanaan. Omituista kumirengasta, palanutta kumia, ei raikkautta, ei vakuuta, pihkaa, ei katkeroa. Siinä se oli, maksukortilla oli jäljellä 2,50€, jolla ei erityisempää enää irronnut, käytin sen Põhjalan tuttuun Kirgiin. Mukava loppufiilis jäi taas, tämä on hieno tapahtuma. Poislähtiessä sisäänpääsyjono kiemurteli kauas kulman taakse, joten ilmeinen menestys oli taas kyseessä. 

Ei kommentteja: