sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Venäjä - Kroatia 2-2, 3-4 rpk

Varsin odotetut kokoonpanot Sotšissa, Žirkov poissa ja Kroatialla Kramaric Mandzukicin takana. Vauhdikasta avointa peliä, Venäjä aktiivinen heti alusta lähtien. Kroatiakin hyökkäsi, mutta viimeistelytaitoa ei taaskaan riittävästi. Rebic taas hyvä, mutta Modric jättäytyi taustalle. 31. minuutilla Venäjän hyökkäys, Tšeryšev pelasi hienosti Dzjuban kanssa ja pystyi Kroatian puolustajien keskellä hienoon laukaukseen. Subasic seurasi katseella. Puoliskon lopulla sitten Kroatian vastahyökkäys, Perisic vapautti Mandzukicin, joka eteni päätyyn ja käänsi taakse Kramaricille, joka pukkasi hallitusti tasoituksen. Venäjä pelaa taas kykyjen ylärajoilla ja Kroatia ei ole noussut omalle tasolleen, mutta vaikea veikata voittajaa tauolla. 

Kroatia hallitsi täysin toista puoliskoa, mutta ei pystynyt kovin hyviin maalitilanteisiin. Perisic tunnin kohdalla tolppaan, mutta ei lähemmäs. Golovin ja muut Venäjän luovat pelaajat vaisuja. Modric rakensi hyvin, mutta Kroatialta puuttuu terävyys, Mandzukic ei ole enää entisellään. Maalivahti Subasic loukkaantui 88. minuutilla, kun kaikki vaihdot tehty. Pystyi kuitenkin jatkamaan. 

Jatko-ottelussa tapahtui tällä kertaa paljon. Vrsaljko loukkaantui, Kroatia joutui ottamaan veteraani-Corlukan mukaan, ei enää uusia vaihtoehtoja hyökkäykseen. Rikkonaista peliä, Kroatia teki pahan virheen, Smolov pääsi läpiajoon, kaadettiin laatikossa, mutta ei edes VAR-tarkistusta. Sitten 100 minuutin kohdalla Kroatian kulma, josta Vida puski kohtuullisen onnekkaasti johtomaalin. Golovinin tilalle loukkaantumisesta ilmeisesti toipunut Dzagojev. Venäjä loi toistuvasti paineita Kroatian maalille ja sitten Pivaricin käsivirhe alueen ulkopuolella. Dzagojev antoi, Fernandes nousi puskuun ja tasoitti vastustamattomasti. Korkeasta taitotasostaan huolimatta Kroatia ei ole tarpeeksi kova paineistetuissa tilanteissa. Joukkue pelastui kuitenkin rangaistuspotkukilpailussa, mutta ei tämä hyvää lupaa Englantia vastaan. Pilkuilla siis Smolov ja Fernandes Venäjältä epäonnistuivat, Kroatialta vain Kovacic. Fernandes ampui ohi, se on nykyään melko harvinaista. Venäjä meni yllättävän lähelle semifinaalia todella surkealla materiaalilla, mistään vilunkipelistä ei tullut näyttöä, hyvä suoritus kaikin puolin.

Ei kommentteja: