keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

HIMA & Bonanza -vertailua

Viime viikon HIMA-kotiolutteistingin yhteydessä sain mukaan viemisiä ja ohjeitakin vertailla näitä oluita yhtä aikaa. Sain nyt maisteluun mukaan kannustavasta asenteestaan mainetta keräävän Ilkka "Kusettaja" Sysilän. Ensimmäisenä HIMA Börje #1 DDH Wai-Iti & Galaxy, pullotettu 17.6.2018, 6,0%. Hyvin vaahtoaa, sameaa. Trooppista hedelmää, ananasta, kissanpissaa. Raikasta, matala hiilihappotaso, ehkä vähän ohut. Katkeruus tulee perässä hyvin. Ilkka aavisteli aluksi jotain lääkemäisyyttä, mutta peruutteli sitten, ei sellaista löydy. Sysilä ei tunnetusti mehukaljoista erityisemmin välitä tai ole niihin perehtynyt. Tämä oli minusta todella vakuuttava, jäi varmaan session kovimmaksi, puhdas kaikin puolin.

Börje #2:ssa käytetty humalateetä, hop tea, en tarkemmin tiedä mitä tämä tarkoittaa. Ehkä jotain humalapusseja on huljutettu keitossa. Selvästi vähemmän vaahtoa, ei niin fragrantti. Hedelmää kyllä taas, mutta toffeeta ehkä. Olisiko hiilihappoakin enemmän. 6,2%, edellinen kokonaisuutena parempi, mutta ei muuta eroa kuin tuoksussa. Katkeroa on taas hyvin.

Seuraavaksi vuoroon Ullanlinnassa valmistettua Bonanza Brewingin ja HIMAn yhteistyötuotosta Face/Off Experimental IPA. Tästäkin aluksi kuivahumaloitu versio, Pacific Jade/Galaxy/Wai-Iti. 6,1%. Trooppista hedelmää, sokkona olisi vaikea erottaa aiemmasta, ei mitään virheitä. Menisi kaupallisena tuotteena täydestä, mehuisuutta, prosessi kunnossa. Tässä ehkä vähemmän katkeroa kuin vastaavassa Börjessä.

Sitten hop tea -versio Face/Offista, 6,0%. Nyt tuntui huomattavasti erilaiselta oluelta. Toffeeta sekä Sysilän että minunkin mielestä, pähkinää myös brittityyliin. Karamelli tulee pintaan, mutta silti hyvää kamaa, kunnossa on. Jos aiemmassa teeversiossa toffee läikähteli taustalla, tässä se lähes dominoi. Mutta taas kerran täysin ammattilaistasoa. Ilkan kommentin mukaan ilman muuta parempaa kuin Saimaan tuotokset.

Ei kommentteja: