sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kroatia - Ranska 2-4

Täysin odotetut avauskokoonpanot. Kroatia lähti pitämään palloa tuttuun tapaan, Ranska vetäytyi kyttäämään. Kunnon tilanteita ei vielä syntynyt, mutta Ranska iski odotetusti. Griezmann näyttelemällä hankki vapaapotkun, veti itse, pallo Mandzukicin päästä verkkoon, Subasic reagoi hitaasti. Ranska ei kuitenkaan pystynyt jäädyttämään peliä, Kroatia hyökkäsi edelleen järjestelmällisesti. Kante kaatoi Perisicin, Modric antoi vapaapotkun, useampi syöttö, mm. Vida mukana, sitten Perisic harhautti ja veti hallitusti takanurkkaan. Kroatia teki kuitenkin vielä toisen pahan virheen, Perisic pelasi kädellä kulmatilanteessa. VAR-tarkistus, ei täysin selvä tilanne, mutta kyllä pilkku perusteltu. Griezmann rankaisi taas. Ranska passiivinen, rokotti vain virheistä, mutta näin mestaruuksia on ennenkin voitettu. 

Toisen puoliajan alussa Kroatia jatkoi aktiivisesti, Rebicillä vetopaikka, Lloris torjui. Mbappe pääsi entistä enemmän kuitenkin peliin, Vida ja Subasic vielä hoitivat. Tässä vaiheessa venäläisten turvatoimet pettivät, useampia häiriköitä pääsi juoksemaan kentälle. Varoituksen ottanut Kante pois, tilalle Nzonzi, Kroatia alkoi väsyä. Peli ratkaistiin sitten tunnin kohdalla kuuden minuutin sisällä. Pogban pitkä syöttö, Mbappe rynni päätyyn, Pogba pääsi kahdesti yrittämään maalilaukausta, toinen meni sisään. Kroatia unohti puolustamisen, Hernandez vapautti Mbappen, alanurkkalaukaus. Kroatia tuntui antautuvan, mutta Lloris teki harvinaisen mokan, syötön eteen karvaava Mandzukic ja kavennus oli valmis. Ei tullut rumia numeroita, Kroatia vielä löysi yhden vaihteen, mutta väsyneitä yritykset tässä vaiheessa olivat. On hieman sääli, että maailmanmestaruus meni näin passiiviselle joukkuelle, mutta se on Deschampsin syy, ei pelaajien. Joukkueessa oli paljon parempaan pystyvää potentiaalia. Kroatia tietysti on pettynyt, virheitä tuli liikaa, mutta ehkä jälkeenpäin finaalisaavutus tuntuu paremmalta. Perisic elämänsä kunnossa, Modric ehkä kisojen ykköspelaaja.

2 kommenttia:

TBone kirjoitti...

Taisi olla samalla Kroatian kultaisen sukupolven Vol II jäähyväiset. Melkein kaikki runkopelaajat kolmenkympin molemmin puolin.

Ari Juntunen kirjoitti...

Niin se on. Finaalipaikka on kuitenkin upea saavutus, Jugoslavia ei siihen koskaan pystynyt, vaikka oli monta kertaa liikkeellä huippujoukkueella.