keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kroatia - Englanti 2-1, jatko-ottelu

Täysin odotetut kokoonpanot Moskovan semifinaalissa, loukkaantunut Vrsaljko toipunut ja keskikentän pohjalla Brozovic. Jo viidennellä minuutilla Modric kaatoi Allin 20 metrissä keskellä, Trippier veti vapaapotkun muurin yli verkkoon, Subasic reagoi todella hitaasti. Kroatia ryhtyi pitämään palloa, mutta todella väkinäisesti, tilanteita tuli vain pari. Englanti hyökkäsi nopeasti ja terävästi, vaikutti varsinkin henkisesti täysin ylivoimaiselta. Kane sai pallon tolppaankin hyvin sekavassa tilanteessa, tuskin oli paitsio avustavan liputuksesta huolimatta. Toisessa Kroatian puolustuksen sekoilussa Lingardilla avopaikka, mutta veto ohi. Kroatian paikoissa Rebicin veto liian helppo ja Rakitic hidasteli omassaan. Hyvin vaikealta näytti Kroatian yritys. 

Tauon jälkeen Perisic ja Rebic vaihtoivat puolia, ei muita muutoksia. Englanti passivoitui, tilanteita syntyi enemmän Kroatialle. Walker blokkasi sukuelimillään Perisicin kovan vedon. Perisic muutenkin suuressa roolissa. 68. minuutilla Perisic tuli luukulle Walkerin takaa ja korkeahkolla jalalla käänsi keskityksen verkkoon. Englanti meni shokkiin ja heti perään Perisic kiskoi tolppaan. Ote säilyi Kroatialla, mutta ei lisää maaleja, jatko-ottelu. Ei yhtään vaihtoa Kroatialla. 

Jatko-ottelussa sitten vaihtoja todella runsaasti. Englanti virkosi, oli tehdä taas kulmapotkusta maalin, Stones puski täysin vapaasti, mutta Vrsaljko pelasti viivalta. Loppua taas Kroatia hallitsi, Perisicin hienosta syötöstä Mandzukic luukulla, Pickford torjui. Sitten 109. minuutilla Perisicin puskusyöttö, nyt Mandzukic vapautui selvemmin ja iski ratkaisumaalin. Ivan Perisic ottelun täysin ylivoimainen hahmo, Modric jaksoi rakentaa, mutta ei pystynyt ratkaiseviin syöttöihin. Trippier loukkaantui lopussa, vaihdot tehty, Englanti joutui lopun vajaalle. Peräti neljä minuuttia lisäaikaa viimeiselle 15 minuutille ja Badelj otti vielä tyhmän käsivirheen. Ei kuitenkaan tasoitusta enää. Kroatia ei millään tavalla häikäissyt, mutta tämä riitti nyt finaalipaikkaan. En oikein ymmärtänyt missään vaiheessa Englannin joukkueen hehkutusta, vastassa oli pelkästään kehnoja joukkueita, kun Kolumbiallakin James poissa. Englanti kieltämättä nopea ja erikoistilanteet oli harjoiteltu, mutta kun lopulta vastaan tuli ensi kertaa kohtuullinen joukkue, eväät loppuivat.

Ei kommentteja: