keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Kolumbia - Englanti 1-1, 3-4 rpk

James poissa Spartak-stadionilla, tilalla keskikentällä rikkovia pelaajia. Pekermanilla heikko itseluottamus, harmin paikka. Englannilla sama kokoonpano kuin avausottelussa, Alli mukaan loukkaantumisen jälkeen. Englanti hyökkäsi lyhyillä syötöillä, Kolumbia luotti vastaiskuihin, Cuadrado omituisesti keskemmällä. Vartin kohdalla Kane puski läheltä yli, ei juuri parempia maalipaikkoja myöhemminkään. Kolumbia sai enemmän otetta jatkossa, mutta ei päästy kunnolla hyökkäysalueelle, Falcao jäi liian kauas. Tunteet lämpeni Lerman kaataessa Kanen 20 metrin kohdalla. Muurin ryhmittymisvaiheessa Barrios tökkäsi takaraivolla Hendersonia leukaan, kortti irtosi ja pelikielto Ruotsi-matsiin. Trippier veti vapaapotkun ohi. Lopussa Quintero veti kohti maalivahtia, lähemmäksi ei päästy. Tuntui siltä, että tekomaaleja ei saada aikaan, ratkaisu tulee jollakin puolustusvirheellä. 

Se virhe tuli 54. minuutilla kulmatilanteessa. Carlos Sanchez paini Kanen nurin ja pallo pilkulle. Hirvittävä torikokous, josta Hendersonille keltainen. Kane veti aika löysästi keskelle, mutta verkkoon meni. Kovin rikkonainen jatko, Kolumbia lopulta otti hyökkäävämpiä pelaajia mukaan. Ei juuri kummoisia tilanteita. Falcao kävi erityisen kuumana ja otti omalaatuisesta purnauksesta keltaisen. Walkerin virheestä läpiajo, mutta Cuadrado veti karkeasti yli. Quintero vaihtoon ja lisäajalla Uribe kiskoi kaukaa upeasti, Pickford torjui. Kulmasta pallo Yerry Minalle, joka puski tasoituksen, jo kolmannen turnausmaalinsa. Hieman yllättäen siis jatko-otteluun. Mina näytti loukkaavan nivusensa tuuletusmelskeissä.

Mina pystyi kuitenkin jatkamaan ja Kolumbia hallitsi jatko-ottelun ensimmäistä puolikasta koko ajan, Englanti tuntui romahtaneen henkisesti, ei kuitenkaan kunnon tilanteita. Jatko-osan toista puolta puolestaan Englanti hallitsi täysin, Rosella hyvä veto, vähän ohi. Pilkkukisa siis edessä, Kolumbialta Uribe ja Bacca epäonnistuivat, Englannilta vain Henderson. Kolumbian liian puolustusvoittoinen taktiikka kostautui, Englanti oli selvästi voitettavissa, mutta liian pelokas asenne. Jamesin poissaoloon takerruttiin liikaa, aivan samoin kuin Brasilia viime kisojen semifinaalissa Neymarin kohdalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Englanti, Kroatia, Ruotsi, Venäjä ; joku näistä on finaalissa. Kroatia yllätys, muut olisivat jymy-yllätys. Edellisissä yllätysten kisoissa 2002 oli sentään konservatiivinen finaali. Katsojan kannalta toivefinaali voisi olla Kroatia - Belgia/Ranska. Mutta ehkä saamme Uruguay - Venäjä -uusinnan.

Ari Juntunen kirjoitti...

Hehe, itsekin painajaiskuviossa aavistelin Venäjä-Uruguay -finaalia, jossa pilkkuskabassa Dzjuba vetää ratkaisevan osuman niin kovaa, että Muslera kaatuu pallon mukana maaliin.

Kroatia-Belgia olisi unelmalopetus.