perjantai 27. heinäkuuta 2018

SOPP Helsinki 2018, perjantaiSelvästi uneliain yleisfiilis tällä kertaa Rautatientorilla, olin taas heti klo 12 paikalla. Stadin Helter Skelter APAssa raikasta hedelmäisyyttä, kevyt katkeruus, tuttua Stadin laatua. Keikyblogin Kimmo-Pekka Toivola oli hieman yllättäen päätynyt Hailuodon tiskille tarjoilemaan tavaraa. Kokeilin Perämeren märzeniä, maltainen, leipäinen, hieman rukiinen. Voisi olla hieman raikkaampi, ei katkeroa. Makun Milk IPA hieman samea, havuja, ei kovin raikas. Ei katkeroa, mutta hyvin kuiva kuitenkin, perushedelmäinen kokonaisuus. Kalevan Solar Sheriff APAssa neulasia, ei tarpeeksi hedelmää. 

Savonlinnan Waahto IPAssa kovasti vaahtoa, pehmeää maltaisuutta, brittifiilistä, pähkinää, ei IPAmaisuutta. Ohranan Maku -kollabo- barley winessa sherryä maussa ja pihkaa tuoksussa. Pehmeää, aika hyvää. Puutakin tuntuu, ehkä festivaalin parhaita, matalahiilihappoinen, hedelmäisyys ehkä voisi olla enemmän esillä. Maistilan Viitankantaja vahva belgi, upea noir-henkinen hanalätkä, 10%. Makea, belgihiivaa, kohtuullisen pehmeä. Marjaisuutta, mutta monimuotoisempi voisi näin vahva olut olla. Lopuksi Barcelonasta Edgen Tangerine Skies,  kirkas ipa. Hedelmää ja hedelmäkaramellejä runsaasti. Ei raikas, ohut, ei katkeroa tarpeeksi. Niin vahvoja oluita tuli kokeiltua, että päätin poistua jo 14:45.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Saanemmeko SOPP:n tiimoilla tämän arvovaltaisen kanavan mielipiteen siitä, missä määrässä Saimaa Brewing Company on lunastanut alkukesäisen lupauksen tuotteidensa radikaalista raikastumisesta.