maanantai 2. heinäkuuta 2018

Belgia - Japani 3-2

Belgialla nyt lopulta Rostovissa paras kokoonpanonsa, kun Kompany lopulta avaukseen. Tai no, ehkä Nainggolan pitäisi olla mukana, mutta ilmeisesti Martinez ei Radjan kanssa tule toimeen. Näppärää peliä, molemmat harrastivat nopeaa lyhytsyöttöpeliä, Japanin pelaajat todella liikkuvia. Belgia silti pääsi yhä enemmän pyörittämään hyökkäysalueelle. Selvästi yritettiin liian näyttäviä maaleja yhden kosketuksen syötöillä, homma meni välillä savolaiseksi naattimiseksi. Suoraviivaisemmalla otteella olisi muutama maali voinut syntyä. Tuurilla ja taidolla japanilaiset pääsivät aina pallon eteen. Japani hyökkäsi muutaman kerran terävästi vastaan, Nagatomo ja Osako saivat pallon hyvin lähelle maalia, kun Courtois oli imaista sisään. Paitsiotilanne, mutta Japani ei ole vastaantulija. Mitä todennäköisemmin Belgian pitäisi tämä hoitaa, mutta ei se varmaa ole. 

Toinen puoliaika hämmentävää dramatiikkaa. Belgia luuli jatkavansa kissa ja hiiri -leikkiä, mutta toisin kävi. 48. minuutilla Japanin vastahyökkäys, Vertonghen ei saanut syöttöä kiinni ja kolmella topparilla pelatessa varmistusta ei laidalta tule. Haraguchi iski vastustamattomasti verkkoon. Heti perään Hazard yritti kuitata, mutta kova laukaus tolppaan. Japani ei kääriytynyt kuoreen, vaan jatkoi avoimesti, Belgia shokissa, puolustus edelleen avoimena. Inui rankaisi, kova veto takakulmaan ja Belgia köysissä. Tässä itselleni tuli mieleen vuoden 1966 neljännesfinaali, jossa Pohjois-Korea johti Portugalia 3-0, mutta hävisi silti. Japani näytti kuitenkin siltä, ettei se enää tällaista hukkaa. Martinez vaihtoi luolamiestaktiikkaan, sisään isot pelaajat Fellaini ja Chadli. 69. minuutilla onnekas kavennus, Vertonghen maassa seisoen nikkasi puskun takatolpalle, se upposi riman kautta maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin Hazardin tarkka keskitys, Fellaini puski luukulta vstustamattomasti. Tässä vaiheessa tilanteet tasaantuivat, Japanillakin jatkuvasti tilanteita, ryhdyttiin valmistautumaan jatko-otteluun. Belgialla kovaa yritystä, Japanin maalivahti torjui kaksi lähipuskua. Lisäajalla Japanille vapaapotku 35 metristä, vaihtoveteraani Keisuke Honda veti todella kovaa, Courtois torjui vaivoin kulmaksi. Japani pelasi kaikki aiemmat kulmat lyhyenä, nyt korkea keskitys maalille. Ratkaiseva virhe. Lisäaikaa oli jäljellä 30 sekuntia. Courtois otti pallon, antoi pallon De Bruynelle, joka kiihdytti kovaan vastaiskuun. Pallo Meunierille, joka keskitti maalille, Lukaku päästi pallon läpi ja Chadli iski vapaasti voittomaalin verkkoon. Huikea matsi kaikin puolin, upea asenne Japanilla, harmittavasti kävi näin. Belgia on huippulahjakas, mutta ei tämä kyllä mestarikandidaatin toiminnalta vaikuta. Ilmeisesti asennevaikeuksia taustalla, mietittiin jo seuraavaa peliä Brasiliaa vastaan. Nyt sitä on syytä miettiä vielä enemmän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä harmitti, kun Japani putosi tällaisen peliesityksen jälkeen ja Venäjä jatkaa oman esityksensä jälkeen. Jos japanilaisia yhtään lohduttaa, niin tämän pelin muistamme vielä 20 vuoden kuluttua, mutta Venäjän pelistä emme muista muuta kuin lopputuloksen.

Ari Juntunen kirjoitti...

Vielä enemmän harmitti tänään, kun näki Ruotsin ja Sveitsin apaattisen nyhjäämisen.