maanantai 5. elokuuta 2019

BRUS To Øl I Can't Believe It's Not Pilsner


Kävin hakemassa Redin Clas Ohlsonilta tilaamani Australia-adapterin ja painuin sitten oluelle ostarin baariin. Tanskalaisen pitkän linjan valmistajan To Ølin olut oli hanatarrassa yhdistetty konsernin BRUS-panimobaariin. 5,5%, ei siis varmaan pilsner vaan cream ale. Utuinen miellyttävä ulkonäkö.  Ruohoisuutta, mallasta, on hedelmääkin, mutta kyllä tämä kellerbieriäkin voisi olla. Katkeruuttakin kohtuudella, positiivinen yllätys. Haavi, 5.8.2019.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Millainen reissu Australiaan on tulossa?

Kiiski

Ari Juntunen kirjoitti...

Marraskuussa Melbourneen kuudeksi päiväksi. Sitten 10 päivän roadtrip, Great Ocean Roadia Adelaideen ja paluu sisämaata mm. Murray-joen laaksoa takaisin Melbourneen.

Nimetön kirjoitti...

Tulee olemaan varmasti upea reissu! Now Tapped https://nowtapped.com/ lienee tuttu?

Sellainen varoituksen sana kaupunkien ulkopuolella liikkumiseen liittyen, että pienehköjä kärpäsiä on aivan järjetön määrä. Tuli itselle isona yllätyksenä, en ollut lukenut asiasta mistään.

Kiiski

Ari Juntunen kirjoitti...

Eipä Now Tapped ollut vielä tiedossa, kiitoksia. Toinen paikallinen juttu on https://craftypint.com/

Et ole tainnut oman reissusi kokemuksista kirjoittaa, en ainakaan Olutoppaalta löytänyt. Kävit 2016-17 mm. Melbournessa?

Nimetön kirjoitti...

Enpä ole kirjoittanut julkisesti mitään, omia muistiinpanoja kyllä on. Ajattelin, että tuskin kukaan sinne saakka lähtee olutta juomaan.

Kyllä, lento Suomesta oli Melbourneen, olin alueella 5 yötä sisältäen Great Ocean Roadilla pyörähdyksen. Oli todella ruuhkainen, mutta joulunaika varmasti vaikutti. Siitä sitten autolla Canberra-Sydney-Brisbane-Cairns, Brisbanen ja Cairnsin välillä pari yötä Airlie Beachilla, muuten välit ilman yöpymisiä. Raskasta, mutta halusin maksimoida ajan kinnostavimmissa kohteissa. Cairnsista oli jatko Uuteen-Seelantiin.

Moni panimo Melbournessa osoittautui jossain määrin pettymykseksi, jopa esimerkiksi Moon Dog. Baareissa ei kaupungin panimojen oluita hanoissa kovin paljoa näykään (pl. Mountain Goat). Tietysti muutamassa vuodessa voi ehtiä kehitystäkin tapatumaan. Vinkkinä voisinkin sanoa, että ei välttämättä kannata pyrkiä olemaan täysin lähialueuskollinen, vaan testailla muualtakin Australiasta tulleita oluita. Minun mielestä niiden laatu baareissa oli mainio. Omaksi onnekseni myöskään NE-trendi ei ollut pari vuotta siten rantautunut Australiaan. Puhtaita WC IPOja oli tarjolla; todella nautinnollinen sitrus ja mukava katkeruus. Oletan, ettet jatka matkaa Uuteen-Seelantiin, niin itse testailisin myös Uuden-Seelannin oluita. Uskoisin niidenkin olevan varsin tuoreita, ikä ehkä joitain viikkoja, Euroopassa varmaan puoli vuotta?

Australiasta tykkäsin kovasti. Ajattelin etukäteen, että pidän Australiasta, mutta että pitäisin Uudesta-Seelannista enemmän; lopputulos oli päinvastainen. Pidin Australiasta enemmän, mutta ei Uusi-Seelantikaan huono kohde ollut.


Melbournen sää on ilmeisesti muuten usein varsin oikukas. Meidän aikana päivän maksimit olivat jotakuinkin näin: 38-18-35-19-26 eli varsin suuri vaihtelu. Vain yhtenä päivänä satoi, mutta satoi niin paljon, että oli vaikea panimovierailun jälkeen päästä ajamaan takaisin kaupunkiin ja moni auto näyttikin jääneen jumiin.

Ja vielä kerran, varaudu niihin kärpäsiin!

Kiiski

Ari Juntunen kirjoitti...

Kiitoksia vinkeistä. Melbournen craft-skene on kyllä ripeässä muutoksessa, mutta oluen taso tietysti kysymysmerkki. Uudessa-Seelannissa kävin 2006, upea reissu, mutta huonompiakin muistoja jäi mieleen, vähän sellaista kehitysmaafiilistä. Pitää kokeilla nyt NZ-oluitakin.

Helppoa Juotavaa -Jukka on juuri kiertänyt koko mantereen, mutta ei oluisiin kovin tiiviisti ehtinyt keskittyä.
https://allamaan.blogspot.com/