torstai 8. elokuuta 2019

Kimito Kolme Pukkia Silta IPA

Sain Kimiton Jonas Sahlbergilta pari näytepulloa panimon tuoreesta IPAsta. Siis todella tuoretta, pullotettu tämän viikon maanantaina. Kolme Pukkia on Kimiton sivutoiminimi. En tiedä viittaako Silta Kemiönsaaren siltoihin vai olisiko se kunnianosoitus nordic noir -tv-sarjalle.  6,1%, NZ-humalat Wai-iti ja Rakau pääroolissa. Menossa Alkoon heti syyskuun alussa. Olut pääsi lämpimässä kesäillassa hiostavan juoksulenkin jälkeiseen palautusjuomatilanteeseen. Oikeastaan ideaalinen käyttötapaus trooppisen Pacific-IPAn nauttimiselle.  

Keltaruskea lievästi samea väri, hyvä tiheä vaahto. Tuoksu on pehmeän trooppinen, kiiviä, ananasta, aprikoosia, mangoa. Maku on matalahiilihappoinen, edelleen trooppishedelmäinen, hieman marjaisuuttakin, mutta ei karamellista makeutta. Kuiva olut siis, hyvä juotavuus, mukavasti nykymitassa katkeroakin. Tuntuu hyvin tuoreelta, kuohkealta ja raikkaalta, niin kuin tietysti pitääkin. IPA käyttäytyy hieman arvaamattomasti aivan astioinnin alkuvaiheissa, mutta ei tässä mitään ongelmaa ole havaittavissa. Kyseessä siis selvästi enemmän setämiesten West Coast IPA kuin hipsteri-NEIPA. Tämä on selvästi kuivempi ja tasapainoisempi kuin Kimiton taannoinen American IPA. NEIPA-osaston Feeling the Galaxy oli jo lupaavampi, vaikka kovin pikaisesti sen talvella maistoinkin. Lämmetessä Sillassa on ehkä lievää mansikkaisuutta, mutta todennäköisesti harha-aistimus, pehmeät kypsät hedelmät yhtä hyvin maistuvat näin. NZ-humalilla mm. Stadi on tehnyt hyvää kamaa, mutta tässä on hyvin saatu katkeruuskin mukaan. Kimito petraa selvästi, nyt lähestytään tiukasti kotimaista kärkeä.

1 kommentti:

TBone kirjoitti...

Vaikka Kolme Pukkia on nykyään rekisteröity Kimitolle, olen antanut itselleni ymmärtää kyseessä olevan Cosmic Comic Cafe -porukan "mustalaispanimo". Myös Radbrew'llä on tehty Kolme pukkia -olutta.