torstai 15. elokuuta 2019

Liverpool - Chelsea 1-1, jatko-ottelu 2-2, rpk 5-4

UEFA Super Cup, melkoisen seremoniallinen systeemi nykyään, toisin kuin vaikka 1975, jolloin Oleg Blohinin otteet Bayernia vastaan johtivat ukrainalaisen valintaan Euroopan parhaaksi pelaajaksi. Nyt hilpeästi englantilaiset joukkueet vastakkain Istanbulissa Beşiktaşin İnönü-stadionilla. Erotuomarina naisoletettu henkilö. Nähdäkseni parhailla pelaajilla lähdettiin pokaalia tavoittelemaan, Klopp tosin jätti Firminon penkille. Aktiivista avointa peliä, Liverpool selvä suosikki, kun Chelsea ei töpeksintöjensä jälkeen ole saanut ostaa uusia pelaajia ja Hazard häipynyt. Varsin yllättäen Chelsea pirteämpi, 22. minuutilla Pedro sai jo ylärimaan pallon. Giroud sitten onnistui 36. minuutilla maalaamaan ja toinenkin maali syntyi, mutta amerikkalainen Christian Pulisic ehti lievästi paitsioon.

Firmino tauon jälkeen mukaan ja heti verkko heilui sekavahkosta tilanteesta, viimeistelijänä Sadio Mané Kepan käsien kautta. Chelsea kuitenkin kipusi mukaan ja loi aika paljon lupaavia tilanteita. 75. minuutilla Liverpool sai aikaan hirveän kulmatilanteen, mutta Kepa sinnitteli tuplatorjunnalla. Pedrolla oli ratkaisupaikka myöhemmin, mutta van Dijk pelasti. Toisenkin paitsiomaalin Chelsea rakensi, nyt viimeistelijänä väärässä paikassa vaihtomies Mount. Chelsean kroaatti Mateo Kovačić pelasi paremmin kuin koskaan ennen näkemissäni otteluissa. Mentiin kuitenkin jatko-otteluun. 

Yllättävän virkeää peliä jatkossa, Liverpool meni pikaisesti johtoon, taas Firmino-Mané -kuvio. Chelsea kiristi edelleen mukana ja 99. minuutilla pilkku, ehkä hieman helposti maalivahti Adrianin kaataessa Abrahamin. Jorginho tasoitti. Mies pelasi tosin arvoituksellisesti Jorghino-paidassa, äskettäinhän Petteri Forsell debytoi HJK:ssa Forssell-paidassa, se ehkä saattoi olla Henry/Mikael -kunnianosoitus. Loppu oli sitten varovaisempaa, odoteltiin pilkkukisaa. Siinä lähes kaikki onnistuivat, vaikka Chelsean Kepa oli vähällä torjua sekä Origin että Alexander-Arnoldin vedot. Lopulta Chelsean Abraham epäonnistui viidentenä vetäjänä ja pokaali Merseyn rannalle.

Ei kommentteja: