torstai 18. maaliskuuta 2021

Hartwall Lahden Erikois Summer 2021 American Pale Ale


 Viime kevään baarisulussa tulivat Lahden Erikois -sarjan oluet tutuksi ja tässä sitä ollaan taas. Helsingissä jatkuu täysipainoinen talvi, mutta Hartwall pukkaa jo uutta Erikois Summeria hyllyihin. Erikois-sarjan ohella Hartsu jatkaa (tosin vaatimattomien) Mattsson-oluiden tekoa, osti Bryggeri Helsingin ja aikoo perustaa panimon Tampereen Urokseen. Suomen panimoskenen harmain mastodontti on ketteröitynyt kummasti viime aikoina. Sinebrychoffille näyttää rytminvaihdos tulleen täytenä yllätyksenä eikä Baltiasta lisää kapasiteettia osteleva Olvikaan tunnu saavan uutta vaihdetta sisään. 


Pientä säätöä on tapahtunut 2020-versioon nähden, samat 5,0 % ja humalina jatkavat Amarillo ja Chinook, mutta Centennialin korvaa tuoreempi peluri Azacca. EBU-lukema noussut 30:sta 35:een ja alaotsikoksi on lisätty APA. Käytännössä kirkas olut, hunajaa tuoksussa, trooppista hedelmääkin. Maku on hieman kuivempi, mutta hunajaa jotenkin siinäkin pyörii. Mallas tukee, hyvin löysä jälkimaku. Täyteläisyyttä maussa on, mutta muuten aika yksioikoinen. Ei kesäoluen tarvitsekaan kovin mutkikas olla ja kyllä tämän APAksi tunnistaa. Ehkä lievästi heikompi kuin viime kesän variaatio, mutta lähes samaa tasoa. Ostopaikka Helsinki, Vallilan S-Market.


2 kommenttia:

Erno Pennanen kirjoitti...

Sinebrychoff iskee täyslaidallisella takaisin!

"Olutuutuudet:

Karhu Pale Ale on raikas ja helposti juotava, siinä on täyteläinen mallasrunko ja rapsakka humalointi. Citra, Mosaic ja Simcoe -humalaseos tuo olueen mäntyisyyttä ja sitruksisuutta. Karhu Summer Ale on kevyt ja hedelmäinen aleolut, joka sopii erinomaisesti kesäsesonkiin. Hienovarainen humalointi tuo olueen trooppisen hedelmäisyyden lisäksi myös raikasta sitruksisuutta. Karhu Summer Ale on valikoimassa kevään ja kesän ajan. Karhun kesää raikastaa lisäksi jo viime vuoden löylyistä tuttu Karhu Saunaolut."
https://www.sinebrychoff.fi/newsroom/karhulta-kaksi-olutuutuutta-ja-saunaoluen-paluu/

Koff APA oli jopa näiden isojen kotimaisten asteikolla todella heikko tuote, joten rohkein Karhu apan juokoon, itse seuraan tätä isojen skabaa sivusta.

TBone kirjoitti...

Ja vielä kylkeen Koff Makia Mosaic Lager!