lauantai 13. maaliskuuta 2021

JJ's Pearl Dubh Oyster Stout


 Pint Pleasen näytevalikoiman huipentumana osteristout County Limerickistä, setin ainoa yli 5-prosenttinen olut, itse asiassa huikeasti 7,0 %, joten ollaan lopulta ihanteellisessa foreign/export/extra -sarjassa. Lisäaineena Galway Bayn ostereita, humalana Fugglesia.  Lähes mustaa, ohuehko vaahto. Tuoksu on paahteinen, vähän kahvia ja hedelmäisyyttä. Maku on hedelmäisen täyteläinen, kuivasti paahdetta, lievää mausteisuutta, ehkä tummaa suklaata. Osterien kevyttä makua en ole koskaan oyster stouteista erottanut, en nytkään. Ei tämä olut mitenkään poikkeuksellinen ole, mutta jonkinlainen helpotuksen huokaus kuitenkin maistellessa tuli. Stout on IPAn tapaan ihanteellisimmillaan noin seitsemänprosenttisena ja session aiemmat oluet olivat väistämättä maultaan pettymyksiä. Puhtaalta tuntuu, mahdollisesti juuri ostereista aiheutuva kuiva mausteisuus on miellyttävää. Jälkimakukin on kuiva, ei tosin varsinaisesti katkera. Ilman muuta Pint Pleasen setin paras olut. 

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Siiskö kehnoa irlantilaista EU-kaljaa Brexitin myötä marketin hyllystä hävinneen Messerschmitt Bf 109:n kelpo tappelukaveri Spitfiren tilalle! Saaneeko Proper Jobiakaan enää, tämä on tragedia!

Nyt britit ovat arrogantisti ilmoittaneet, etteivät aio brexit-siirtymäajan umpeuduttua noudattaa tekemiään tullisopimuksia...

Aikoina entisinä pääministerinsä johdolla pullikoivien saarelaisten kaupunkeja saatettiin pommittaa öisin ja merenkulkuaan torpedoida suklareista käsin, vaan mitä nyt voidaan tehdä, saakeli vieköön!