perjantai 2. heinäkuuta 2010

Hollanti - Brasilia 2-1

Hollanti perinteisesti pilaa arvokisansa sisäisellä riitelyllä, siltä näytti tälläkin kertaa. Nyt itsetuhonappulaa painoi van Persie Sneijderiä parjaamalla. Mathijsen avauksesta pois, jos ei ollut loukkaantuminen, niin katastrofaaliselta tuntuva päätös van Marwijkilta, korvaaja Ooijer on hidas, mutta kankea. Brasilialla Ramires pelikiellossa, mutta ilman sitäkin Felipe Melo olisi voinut olla avauksessa. Selostaja totesi, että Brasilia on hävinnyt MM-kisoissa vain kerran sinisissä paidoissa. Kaveri onnistui olemaan sanomatta, että se tappio tuli juuri Hollannille 1974. Kova lataus, tunteet kuumina heti alussa. Paitsiotilanteesta Brasilia vei pallon maaliinkin heti alussa. Jo 10. minuutilla karmea Hollannin puolustusmoka, Felipe Melon tarkka pystysyöttö keskelle, Robinho täysin vapaana ja pallo helposti häkkiin. 14. minuutilla näytti tulevan uusi naula Hollannin arkkuun, Heitinga otti idioottimaisen kortin taklaamalla pallotonta Robinhoa. Van Persiellä toistuvia epäonnistumisia, Robben liian itsekäs, Sneijder ampui kaukaa kovan matalan vedon, mutta Julio Cesar torjui. Brasilia tuntui terävämmältä, Juanilla avopaikka luukulla ja hienon kuvion jälkeen Kakan tarkka ylänurkkalaukaus, jonka Stekelenburg kuitenkin sai torjuttua. Robbenilta omituinen kulmapotkutemppu, siirsi hieman palloa ja juoksi pois. Ilmeisesti Robben unohti kertoa älynväläyksestä muille hollantilaisille, koska Dani Alves kävi poimimassa lahjapallon pois. Ensi jaksoa kattavasti kuvaava yksityiskohta.

Toisen jakson alussa van der Wielille kortti, pelikielto välierään. Nyt selostaja mainitsi 1974 tappion Hollannille, mutta onnistui kertomaan väärät lukemat 3-2. 53. minuutilla harmiton vapaapotku oikealta, Sneijder antoi laitaan Robbenille, sai pallon takaisin, heitti keskityksen maalille, jonka Felipe Melo puski omaan maaliin Julio Cesarin edestä. Onnekas tasoitus, mutta karmaiseva virhe tätä ennen koko turnauksen vahvalta näyttäneeltä puolustukselta. Nyt nähtiin MM-historian ehkä hämmästyttävin itseluottamusromahdus Brasilialta, ote siirtyi täysin Hollannille. Siitä huolimatta Dungalta täydellinen virhearvio, varoituksen ottaneen Bastosin tilalle Gilberto Melo, puolustava pelaaja tasapelitilanteessa ja lisäksi vasen laita jäi entistä enemmän Robbenin haltuun. Myös De Jong otti kortin, pelikielto välierään. Sitten kulmapotku 68. minuutilla, Robben etutolpalle, Kuijt jatkoi päällä taakse ja Sneijder nikkasi häkkiin. Nätti maali brasilialaisten seuratessa tilannetta katseella. Felipe Melon järki sekosi, polki maassa makaavaa Robbenia ja ajettiin ulos. Dunga vaihtoi flopanneen Luis Fabianon pois, mutta tilalle pehmeä Nilmar eikä Grafite. Dunga osoittautui valmentajana yhtä luovaksi kuin pelaajanakin. Brasilian paineensietokyky todella surkeaa, peli pysähtyi totaalisesti. Erityisen heikko oli keskikenttä, Kaka oli aivan ala-arvoinen ja hyökkäystukea ei muilta tullut. Ainoa lopun tilanne oli van Bommelin pöljyyksissään aiheuttama vapaapotku, jonka Dani Alves kuitenkin hukkasi. Lopun vastahyökkäyksistä Hollannilla oli tilanteita tehdä 3-4 maalia, mutta jostain syystä tahtoa ei tuntunut riittävän. Hollanti on taatusti suosikki semifinaalissa Uruguayta tai Ghanaa vastaan, pelikieltopelaajat eivät ole ratkaisevia. Hollannin joukkue ei ole parhaiden päivien tasoa ja ainakin nyt tuntuisi että finaalissa ei ole mahdollisuuksia Saksa/Argentiina/Espanjaa vastaan. Paraguay olisi lyötävissä.