perjantai 30. toukokuuta 2014

Uutta kantabaaria etsimässä: St. Urho's Pub


Polkupyörä saapuu Stadiin vasta huomenna, joten siirryin spåralla (onkohan tämä nyt korrekti stadilainen termi?) Töölöön. Kävelyä Museokatua läpi hiljaisen Töölön. Urhossa elämää, mutta ei ole täynnä tämäkään. Paikalla tunnettuja journalisteja, bongasinpa jopa Viivissä ja Wagnerissa äskettäin esiintyneen paikallisen Ardenkin, jonka olen toki ennenkin tässä baarissa huomannut. Täälläkin tunnetusti istutaan pöydissä. Olutvalikoima on old schoolia, tyyli ei ole muuttunut mihinkään 90-luvulta. Riilissä ESBin lisäksi vaihtuva tuote, mutta oma valintani oli tamperelainen uutuus.

Plevna Seelanti 4,7%, NPA, New Zealand Pale Ale. Kirkas, persikkainen tuoksu. Maussa kukkaisuutta, kevyttä hedelmää, ohut runko, ei suuremmin katkeroa. Keksiä, brittityyliä, vaikka humaloinnista puuttuukin kapea, mutta ilkeä brittipuraisu. Urkin valtti on ruokatarjonta, nytkään en malttanut olla syömättä pizzaa. Mutta tämä kantabaariksi? On tämä liian aikansa elänyttä meininkiä, minä olen dynaami moderni henkilö, enemmän sykettä pitää löytyä.

1 kommentti:

Ohikulkija kirjoitti...

Kyl se tavataan skriivata että "spora", mutta itse ainakin, syntyperäisenä stadilaisena, kelpuutan tuon å-versionkin. ;)

Näin olutaiheisena kuriositeettina, että Sinebrychoff taitaa käyttää sitä olutraitiovaununsa nimessä, Spårakoff.