torstai 1. toukokuuta 2014
Rekola Tervahauta
Melkein jokaiselle suomalaispanimolle tulee jossain vaiheessa tarve tehdä tervaolutta. Se on luonnollista, hyvin suomalainen perinneaine, jonka voisi kuvitella toimivan hyvin oluessa. Tähänastiset tulokset eivät kuitenkaan ole kovin muistettavia. Vanhempieni kotiseudulla Kainuun vaara-alueella tervahautojen pohjia löytyy joka puolelta, siinä mielessä Tervahauta-nimi tuntuu pikemmin kotoisan leppoisalta kuin hyytävän synkältä. Hauta-sanalla ehkä sellainen tarkoitus on ollut. Rekolan tervaolut vaikuttaa volatiililta, meinaa tulla pullosta omin voimin ja kerää paljon vaahtoa lasiin. Tuoksussa on tervapastillin aromia, maku on lievempi, liikaa hiilihappoa tällä kertaa. Paahtoa on havaittavasti, mutta tervaisuus jää esanssisuuden asteelle. Muutenkin makumaailma jää ohkaiseksi, jälkimakukin nopeasti häviävä. Täyteläisyyttä puuttuu pahasti eikä tervaoluenakaan tämä jää aikakirjoihin. Ostopaikka Oulu, Kaakkurin Citymarket.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti