tiistai 6. toukokuuta 2014

Salopian Darwin's Origin

Läheltä Walesin rajaa Shrewsburysta golden alea, nimetty kaupungin suuren pojan mukaan. 4,3%, hyvin sitruinen tuoksu, jota maku vahvistaa. Runko on kohtuullinen, mutta erityisen ilahduttavaa lähes brutaalin jyrkkä katkeruus takamatkalla. Moderni brittiläinen golden ale parhaimmillaan. Kolmen mantereen humalat Cascade, Galaxy, Nelson Sauvin, Saaz rokkaa hienosti yhteen. Olisi hienoa, jos englantilaiset IPAt olisivat näin sitruksisia ja katkeria. Aika lähellä panimon Hop Twisteriä, mutta vielä kuivempi. Kevyempi Oraclekin kolahti, joten Salopian ei tunnu horjahtelevan ollenkaan. Ostopaikka Oulu, Kaakkurin Citymarket.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Join tätä viime vuonna Lontoossa riilinä ja yllättää suuresti nuo humalat. Kirjoitin silloin "lovely drop, just a perfect bitter. Balanced, malty, hoppy, with good drinkability" enkä muista eksotiikkaa humalien suhteen.
---DeGarre

Ari Juntunen kirjoitti...

Ehkä pulloversiossa katkeruus korostuu. Tasapainossa tämä silti oli ja humaloiden yhteisvaikutus tuntui toimivan erityisen hyvin.

Pils kirjoitti...

Tämä oli kyllä niin loistava ja täyteläinen markettivahvuinen brittiläinen pitkään aikaan. Katkeraa ja hedelmäistä. Tätä voisi juoda pitkin päivää, jos ei olis ihan noin kallis.