keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Nilkko Brewing -maistelutilaisuus @Kaisla

Olin noteerannut HOK-Elannon kampanjan, jossa pienpanimot esittelevät tuotteitaan konsernin eri panimoissa tällä viikolla. Ymmärsin, että uuden Mäntyharjun Nilkko-panimon tasting Kaislassa kuuluu tähän samaan kampanjaan. Lähdin silti kävellen valumaan Vallilasta alas Kaisaniemeen ajatellen tsekkaavani Nilkon IPAn Kaislassa. Satuin saapumaan paikalle melko tarkalleen klo 18, jolloin happening alkoi ja Frank Poirot heitti minut mukaan ohjattuun maistelutilaisuuteen. Tilaisuus maksoi 10 euroa, mutta Tuomisen Jaakko ikään kuin lainasi S-korttia (jota minulla ei ole), joten pääsin sisään puolella hintaa.

Kolme olutta tarjolla, panimon Iiro Heikkilä esitteli tuotteita Kaislan ei-niin-eristetyssä kabinettikulmauksessa. Meteli oli melkoista ja puheesta oli välillä vaikea saada selvää. Panimo on aloittanut kenkätehtaassa Mäntyharjun keskustassa tutulla 500 litran Braumeister-laitteistolla. Taproom on suunnitteilla.  Ensimmäisenä Jumpy, 4,8%, jenkkivehnä, Amarillo ja Cascade, 60% vehnää, raparperiä mukana. Raikas mehuinen ja mausteinen olut. sitrusta ja vehnäestereitä, puhdasta. Tämä oli setin mielenkiintoisin olut ja ehkä jopa raikkain ja puhtainkin.

Seuraavana maistoon Rascal, Amarillo, Mosaic, Chinook, 4,6%, IBU 27. APA, hieman hartsinen, pihkaa, ei kovin raikasta, kevyt jälkimaku. Etukäteen mielenkiintoisimpana Frankin Dirty Harry -tyyliin hehkuttama (do you feel) Lucky (punk), 6,4%, IBU 67. Hieman yrttinen, ei ehkä aivan raikas, appelsiininkuorta. Kärryä kyllä on mukavasti, mutta epäpuhtaalta hieman tuntuu ja Jumpy jäi kiintoisimmaksi.

Ei kommentteja: