tiistai 11. toukokuuta 2010
Founders Kentucky Breakfast Stout '10
Iso aromilasi puolillaan olutta, 8 oz. Hanaolut melko kylmää, mutta massiivinen vaniljaisuus ryntää päälle vahvana, hyvin makea, tummaa suklaata. Muistuttaa suuresti Goose Islandin Bourbon County Stoutia, varmaan hyvin samantyyppinen bourbon-kypsytys. Sinänsä mielenkiintoista, että näissä oluissa tuntuu olevan enemmän vaniljaa kuin bourbon-viskeissä, ehkä alkoholi leikkaa sitä pois viskeistä. Väkisin tämäntyyppisiä oluita tulee kokeiltua kovan hypetyksen seurauksena, mutta ei tämä trendi vieläkään minua vakuuta. Erinomaista tietysti, että rajoja koetellaan ja uusia ulottuvuuksia etsitään. Oluesta tulee esiin kahvia lämmetessä, alkoholia on suhteellisen maltilliset 11,3%. Sää voisi olla hieman viileämpi tällaiselle oluelle, talvilämmittäjänä sopiva rooli. Jos tahmeasta siirappisesta makeudesta päästäisiin eroon tämäntyylisissä oluissa, olisin suurempi fani. Ravintolassa jonkinlainen tuoppiklubi, isot hyllyt täynnä numeroituja kahvatuoppeja. Kaiken kaikkiaan paikka parhaita vierailemistani amerikkalaisista panimobaareista. Olut selvästi etusijalla eikä ruoka, ei myöskään turhaa asiakasvieroksuvaa temppuilua, joka häiritsi tällä reissulla mm. Bell'sissä ja Dark Horsessa. Puuttuu vain cask-versiot. Grand Rapids (Michigan), Founders Brewing, 10.5.2010.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti