Lapin maakunnan alueella ei ole ollut hetkeen panimotoimintaa Lapin Kullan vetäydyttyä pois Torniosta ja Polarmaltaan valmistuksen hiivuttua Saariselällä. Rovaniemellä uusi Lapin Panimo sai tuotannon käynnin ennen Torniossa uutta toimintaa virittelevää Sangenia. Yllättävän kilpailijan ilmaantuminen ei varmaankaan ilahduttanut Sangenia, koska jo nyt nämä firmat ovat menneet asiakkailta sekaisin. Ja tämä Lapin on siis nyt Suomen pohjoisin panimo.
Lapin eksotiikalla varmaan on tarkoitus pelata Rovaniemelläkin, kero tarkoittaa tunturin lakea. 4,5%, sameahko olut, vaahtoa ei oikeastaan syntynyt. Tuoksu on hillityn maltainen, keksiä, hiukan kuin perusbitterissä. Maku on karamellisen vähähiilihappoinen, kuivattua hedelmää, mutta myös jokin nihkeä kitalakeen liimautuva sivumaku, kuin kipsistä karamellia. Ei siis aivan puhdas ja takatila on olematon. Kovin vaatimaton startti siis, mutta tästä on hyvä parantaa. Ostopaikka Helsinki, Pien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti