tiistai 12. syyskuuta 2017

Koffin Jouluoluen lanseeraustilaisuus 2017






Sain kutsun Keravalle Sinebrychoffin jättipanimolle uuden jouluoluen lanseeraustilaisuuteen. Mielenkiintoinen mahdollisuus, koska en ole suomalaisissa teollisuuspanimoissa koskaan ennen käynytkään, Iisalmessakin olen vieraillut vain Olvin museopuolella. Töistä piti ottaa iltapäivä vapaaksi, mutta nyt ajoitus onnistui. Bussikuljetus Keravalle Helsingin keskustasta, pääsin varsin arvovaltaiseen seuraan. Mukana oli Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa ja olutjournalismin kaikkein terävin Hei-duo, siis Heikki Kähkönen ja Heino Tiilikainen. Useita muitakin henkilöitä mukana, varmaan kovia staroja, mutta en tunnistanut ja vieraita ei missään vaiheessa esitelty. Tuntemiani olutbloggaajia ei muita ollut mukana. Keravalla vierailijakorttiini oli merkitty yrityksekseni Jouni Koskisen Tuopillinen, mutta mitäs pienistä, en viitsinyt huomauttaa asiasta isäntiä. 

Isäntinä oli Koffin ykkösketjua Marja-Liisa Weckströmiä ja Tapio Kangas-Heiskaa myöten. Homma käynnistyi kierroksella tuotantopuolella pakkauslinjalla. Monissa panimoissa ja muissakin teollisuuslaitoksissa olen ehtinyt käydä, mutta täällä turvallisuuskäytännöt olivat aivan omaa luokkaansa. Rannekello pois, turvakengät jalkaan, myssy ja suojalasit päähän, kuulosuojaimet korviin,  valkoinen takki päälle ja varsin tiukka luento ennen vierailua turvallisuustekijöistä. Itse vierailu ytimessä oli sitten hieman antikliimaksinen, kun pullojen täyttöpiste oli toimettomana ja itse pakkauslinjakin liikahti vasta pitkähkön odottelun jälkeen. Tehtaan suuri mittakaava ehti käydä selväksi, vaikka siis varsinaisen panimon puolella ei nyt käyty. 

Tämän jälkeen päästiin maistelemaan uutta tuotetta. Näytepullot oli täytetty samana aamuna, joten ainakin tuoretta kamaa. Nimi on muuttunut Sinebrychoff Jouluoluesta Koff Jouluolueksi, tämä kuulosti merkittävältä, mutta en saanut nimimuutoksen syystä otetta. Maitokauppaversio, 4,5%, vahvempi kuusiprosenttinen on kuulemma tarjolla vain Suomenlahden laivoissa. Ei siis Alkoissa tai ravintoloissa, jokin hämminki oli johtanut tällaiseen varsin hämmentävään tilanteeseen. Kunniavieraina oli paikalla Eurasta Niittyfarmin isäntäpariskunta Puputti, joiden mallasohrasta koko keitto on tehty. Viking Maltin edustaja kertoi mallastusprosessista, tämä oli ehkä koko turneen mielenkiintoisin vaihe. Itse olut tuntui tutulta, pehmeää vaaleahkon tummaa lageria, mallaspainotteinen, kevyt ja sujuvasti uppoava juoma, ei havaittavasti humalaa. Ripeää esittelyä, koko homma kesti pari tuntia ja sitten paluu takaisin Helsinkiin.

Ei kommentteja: