sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Olari Olarin Rata NEIPA








 Päätin joutessani tsekata uuden light rail -linjan päästä päähän heti avauspäivänä. Eli metrolla Itäkeskukseen ja sieltä 15:n kyytiin. Keltaiset penkit, suhteellisen samanlaista fiilistä kuin Tampereen ratikassa. Tungosta oli aika lailla, ei viitsinyt ottaa kuvia sisätiloista. Radan varrella tai läheisyydessä on Helsingin puolellakin useita olutkohteita kuten Etko Brewing, CoolHead, Sockenbacka-olutbaari ja Husky Brewing, mutta en tällä kertaa pysähtynyt niissä. Ajoin perille asti Keilaniemeen ja sieltä metrolla takaisin päin Otaniemeen. Keilaniemen metroasemakin tuli nähtyä ensi kerran. Olarin Panimolla oli suhteellisen paljon jengiä, olutbloggareitakin. Itse maestro Ville Leino oli luvannut tarjota panimon uutuuksia, paikalla myös Ilkka Sysilä.


Ensimmäisenä joulukalenteriolut, jonka nimeä ei paljastettu. Kirkasta hyvin vaaleaa IPAa, 6,9 %. Humalina kai ainakin Strata, Ville aikoi selvittää tarkemmin humalat, mutta iltapäivän melskeissä ei sitten enää muistunutkaan. Tuoksussa trooppista hedelmää ja herukkaa. Erittäin kuivaa silti, jopa katkeraa. Oikein hyvää.


Growlerista sitten itse tapahtuman juhlajuomaa, eli Olarin Rata -nimistä NEIPAa, humalina hieman yllättävämmät Ekuanot, Cashmere ja Idaho Gem. 7,7 %, eli tavallista tuhdimpaa.  Samea hyvä ulkonäkö. Ohuehko tähän vahvuuteen suhteutettuna, juotavuus taas kerran erinomainen. Sitrusvoittoinen kokonaisuus, ei erityistä katkeruutta, mutta oikein miellyttävää jälleen kerran. Uutta siideriäkin tsekattiin, mutta sen jätän arvioimatta. Porukkaa tuli kovasti lisää sisään radan tuomina, joten siirryimme Ilkan kanssa takaisin Helsinkiin, metrolla toki. Espoo, Olarin Panimo, 21.10.2023. 



Ei kommentteja: