perjantai 3. heinäkuuta 2020

Stamm Videoclub

Siegelin noirin jälkeen pyöräilin Oodista Baanaa pitkin Fredrikinkadulle ja Eerikin Pippuriin syömään, alkoi sataa vettä. Ruokailun jälkeen sade kuitenkin taukosi ja pääsin siirtymään Pieneen, jossa Ari Nyfors olikin varannut paikan kujaterassilta. Paikka olikin muuten täpötäynnä ja tiskille hitaasti vetävä jono. En ole koskaan pitänyt jonottamisesta ja vanhemmiten vastenmielisyys on vain lisääntynyt, samalla kun koronatilanne on tehnyt jonottamisesta vaarallistakin. Tietysti juuri minun edellä oli sellaisia asiakkaita, jotka tilasivat kahdeksan lasia ja homeisen pullon, josta henkilökunta ei meinannut millään saada korkkia irti. Samoin eteen osui tilanne, jossa punainen limusaueri pursui tölkistä tiskille kastellen fasiliteetit perusteellisesti. Sama toistui vielä kerran, vasta kolmannen tölkin sisältö pysyi hallinnassa. Nuorisonkin pitäisi ymmärtää, että baariin tullaan juomaan hanaolutta eikä tuhlaamaan muiden asiakkaiden aikaa. Tölkeillä voi sotkea paikkoja kotonakin. Noh, ehkä vähän kohtuuton ajatus. Pienessä kelpasi vain käteinen, maksujärjestelmäyhteyksissä ongelmia. Olen viime aikoina käynyt baareissa ilman lompakkoa, koska kännykällä maksaminen on niin helppoa ja koronariskitöntäkin. Lompakossa taas en ole pitänyt käteistä Suomessa vuosikausiin. Nyt lompakko oli kuitenkin mukana ja siinä poikkeuksellisesti 50 euron seteli. Tämä hämmästyttävä onnenpotku sentään piristi hieman mieltä janokuoleman uhatessa jonossa värjötellessä.

Lopulta sain oman tilaukseni hoidettua ja päätin alkaa kiskomaan moskovalaista mehukaljaa kaksin käsin. Nyfors oli saanut taisteltua terassin istumapaikankin tyhjänä, toki eräälle daamille väliaikaisesti luovutettuna. Stammin hanavaltaus siis Pienessä päällä, kahdeksan hanaa, neljä IPAa, joista Nevermont Magic Dust tuttu jo Paneman toissakeväisestä Stamm-tapahtumasta. Ensimmäisenä nyt maisteltavana omituisesti nimetty Videoclub, 8,0 %, kuvassa vasemmalla. Intensiivistä mehuisuutta, pehmeä, puhdas ja tuore. Ei katkeroa, ei alkoholin poltetta. Varsin makeaa trooppista hedelmää voimallisesti. Ei huono, mutta ei persoonallisuuttakaan erityisesti. Aika kova aloitus kyllä sessiolle, josta odotin kohtuullisen pitkää. Toisin kuitenkin kävi. Pien, 2.7.2020.

5 kommenttia:

kirjoitti...

En itsekään käytä paljoa käteistä enää, lompakossa on vuoden vaihteesta yli jäänyt £20 seteli, mutta silloin olinkin viimeksi pubissa. Tykkään maksaa rahalla pubin tiskillä. Hienoa jättää pubin pitäjälle optio kiertää veroja.

Arde, onko Leeds jo polvistunut Marxisti-rasistien edessä vai vieläko kannatat seuraa?
-Juha

Ari Juntunen kirjoitti...

Nyt en ymmärrä Leeds-kysymystä?

kirjoitti...

Black Lives Matter, olettepa te pimennossa Suomessa maailman tapahtumista. -Juha

TBone kirjoitti...

Torstaina sama vika vaivasi myös Hunussa. Itsehän kannan mukana aina käteistä tällaisten tilanteiden varalle ettei joudu olemaan kuivin suin.

Ari Juntunen kirjoitti...

Leedsissähän on tässä asiassa perinteitä. 60-luvulla Albert Johanneson ja Paul Reaney olivat ensimmäisiä liigan mustia pelaajia.