St. Urho's Pubin taustaelementti Ostrobotnia täyttää 105 vuotta ja tasavuosien kunniaksi porilainen Beer Hunter's on käsittääkseni tehnyt joka kuukausi jo viisi erilaista juhlaolutta. Harmittavasti tämä on päässyt itseltäni unohtumaan, mutta viime viikon sahtipäivillä sentään teema tuli puheeksi ja nyt osui sitten tsekkaus kohdalle. Esimerkiksi tripel ja ipa on ollut aiemmin tarjolla ja nyt Kyrön Napue Gin -tynnyreissä kypsytetty altbier. Hirvittävä yskänlääkemäinen tai hammastahnainen tuoksu, vastenmielisempää introa olueen on vaikea kuvitella. 6,5%, maku on tietysti parempi, mutta altin mahdollinen pähkinähedelmäinen vivahteikkuus hukkuu yrttien sekaan. Hiilihappoakin liikaa. Täysin turha kokeilu, mutta tavallaan ymmärrän panimo(ide)n paineen, kun jotain uutta "pitäisi" koko ajan keksiä. Omasta mielestäni ei pitäisi, voitaisiin yrittää esimerkiksi tehdä alt, joka haastaisi Düsseldorfin klassiset altit laadullaan. Urho, 24.5.2017.
keskiviikko 24. toukokuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti