sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Kimito Myrrys Ferments Ajatta Kveikstout


 Myrrys Ferments on Tatu Hiitolan ja Maria Kivilaakson Murros Drinks -maahantuontifirman kiertolaisprojekti. Murroksessa mukana myös Kimiton Jonas Sahlberg, joten luontevasti tämä kveik-stout tehty Kimitolla. Omalaatuinen nimi Ajatta, siis "ilman aikaa". Toivottavasti ei sentään ilmanaikainen vaan ajaton. 6,7 %, 42 EBU, mukana ruista ja mustatorvisieniä. Tummanruskeaa, hyvin vähäisesti vaahtoa. Karamellinen tuoksu, lievää maltaisuutta, ei paahteisuutta. Maku on kuivahko, nihkeän maltainen, hyvin lievästi hedelmäinen, vähän mausteinen, kurkkupastillimainen, Läkerol. Ohuehko, hyvin heikosti jälkimakua. Omalaatuinen ja persoonallinenkin hillitty olut, mutta ei erityisen miellyttävä. Mausteisuus kai sienestä peräisin, joskus kveik-hiivakin tuo jotain funkia sekaan. Ostopaikka Kajaani, Prisman Alko.   

Ei kommentteja: