keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Svaneke Säkkijärven Polkka

Tanskan itäisen Bornholmin saaren Svaneke-panimon lämmin Alko-suhde on jo pitempään herättänyt huomiota. Se on kuitenkin ollut pelkkää alkusoittoa tähän tanssiinkutsuun, Svaneke on pannut Suomen itsenäisyyden 100 vuoden kunniaksi Säkkijärven Polkka -nimisen oluen! Olisiko Bornholmilla kiinnostusta liittyä mahdollisesti Suomeen, ikään kuin menetetyn Säkkijärven korvikkeeksi? Bornholmillakin on kokemusta Säkkijärven nykyisistä hallitsijoista, Neuvostoliiton puna-armeija miehitti saarta lähes vuoden verran 1945-46. Tämä ei edes ole Svaneken ensimmäinen Karjala-pläjäys, Kööpenhaminassa tuli taannoin vastaan Karelian Wood Juice -niminen tervatapaus.

6,5%, vehnää ja lakritsaa. Hyvin tummanruskea, tuoksu luumuisen metallinen. Makean karamellinen maku, hedelmäisyyttä on, ei paahteisuutta, lakritsakin tuntuu. Makea dubbelmainen fiilis ilman belgiestereitä. Takatilassa on suolaista katkeruutta nokare. Lakritsaoluita on viime aikoina esiintynyt kotoperäisestikin riesaksi asti, joten tämä lipevä ulkomaantyrkky ei nyt oikein säväytä. Ostopaikka Kajaani, Citymarketin Alko. 

1 kommentti:

Ari Juntunen kirjoitti...

Olutta on ilmeisesti myyty Tanskassa aiemmin nimellä Baltic Liquorice, joten ei Svaneken Suomi-innostus kovin syvällistä taida kuitenkaan olla.