perjantai 30. joulukuuta 2016

Cloudwater DIPA v10

Toinen Cloudwater-kokeilu, lakonisesti nimetty tupla-IPA. Sydän vuotaa verta, että olen missannut yhdeksän aikaisempaa versiota. 9,0%, sama CO2-ekstrakti katkerona, aromissa Nelson Sauvin, Citra, Centennial, Vic's Secret, Motueka, Mosaic. Tässäkin siis genetiivi Vic Secret -humalan nimeämisessä, Cloudwaterin tyypit ovat ehkä liikaa alusvaatemallisto Victoria's Secretin lumoissa. Mukana myös kauraa. Tämä on äärimmäisen tuore, pullotettu 081216. 

Taas hyvin samea olut, vaahto hieman ohuempaa kuin Mosaic-IPAssa. Tuoksu taas hyvin sitruksinen, ei ehkä aivan samaa intensiivisyyttä. Maku on perussitruksinen, hyvä hiilihappotaso, nyt ei karviaismarjaa, ehkä hieman makeutta nyt enemmän. Ei kuitenkaan karamellitasolle asti. Sonnisaaren Harri Vaarala joi tätä äsken hanasta Lontoossa, muuten hyvä, mutta ei tarpeeksi katkeruutta. Ehkä näin on, peräkärry ei ole raskas, mutta melko kauas ulottuva silti. Äärimmäisen hallittu olut, yllättävän samanlainen kuin paljon kevyempi perus-IPA, talon maku jo heti havaittavissa. Ei niin raikas ja miellyttävä, mutta äärimmäisen nautinnollinen tämäkin. Tämän panimon tuotteita pitää selvästikin saada ehdottomasti lisää. Ostopaikka EU.
 

1 kommentti:

Ölmönger kirjoitti...

Cloudwater ja erityisesti sen DIPA v-sarja on Twitter-feedin perusteella suht kovaa kamaa. Mukavaa saada asialle vahvistus Suomen Mr. IPAlta. Pitää yrittää tutustua jahka Sonnisaaren Humalajaan pääsisi käsiksi ensin.