lauantai 10. joulukuuta 2016

The Ministry of Belgian Beer 13 Artisanale Pils (hergist)


Torstai 8.12.2016 oli synkkä päivä, verkkolehti Viisi Tähteä tiputti minut 50 olutvaikuttajan joukosta. Mielessä kävi oluttuopin paiskaaminen seinään ja siideriblogin perustaminen. Valvotun yön jälkeen sain koottua itseni ja raahauduin Ruoholahteen, vieläkö löytyisi inspiraatiota. One Pintin nykyhenkilökunta on jatkanut baarin perinteitä ja hakenut Belgiasta autokuormallisen omatuonteja. Painotus pulloissa tietysti, mutta hanassakin yksi harvinainen tuominen. 13 Artisanale Pils kuulosti vetoavalta, 13 sopiva numero mielialaa heijastellen ja tarkoitus oli mennä lähistölle Nosturin uuteen artisan-olutfestivaaliin. Artesaani-pils siis sopiva aloitus siinäkin mielessä. Olisin taatusti masentunut lisää, jos olisin tiennyt, että oluen valmistaja on Belgioluen Ministeriö. Sehän kuulostaa  vahvalta olutvaikuttajalta. Näin vasta jälkeenpäin valmistajan nimen, kyseessä on kiertolaispanimo, pils tehty Gentin Contrerasissa. Oluesta näkyy olevan kaksi versiota, tämä mustaetikettinen on hergist, uudelleenkäytetty, mitä sitten tarkoittaneekin. 5,2%, sameahko, ruohoa, heinää, kuivaa, viljainen. Hieman bensiininen vivahde, mutta katkeruus on ihan ok. Tämä oli virkistävä tuote, ehkä tästä vielä päästään eteenpäin. One Pintin asiakaskunta on selvästi vaihtumassa. Paikalla oli vielä pari moottoripyöräkerholaiselta näyttävää, mutta enemmistö ulkomaalaisia pukumiehiä. One Pint, 9.12.2016.

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Järkyttävä tragedia tuo listalta pudottamisesi! Sinullahan epämääräisiä, moraaliltaan kyseenalaisia kavereita ja näyttelet Ardea erään hämäräperäisen tuotantoyhtiön elokuvassa umpikahjon käsikirjoittajaohjaajan komennossa...

Nivala kirjoitti...

Miten olutpaavin vihkoihinsa rustaamat muistiinpanot vaikuttavat mihinkään? Enemmän kuin Arden blogi? Saati hulmutukan viisitähteä -klikkiotsikot.

Ari Juntunen kirjoitti...

Noo, paavi arvioi myös Olutpostiin ja julkaissut pari kirjaakin.