perjantai 30. joulukuuta 2016

Cloudwater Autumn Winter 2016 IPA Mosaic Exp 431

Ensitutustuminen kovamaineiseen Manchesterin panimoon. Oluen nimeäminen Kernel-tyyliä, etiketissä tarkat raaka-ainetiedot. Katkerohumalana hieman hilpeästi Pilgrim Alpha CO2 Extract, aromeissa nimen mukaisesti Mosaic ja Exp 431 sekä myös Vic's (sic!) Secret ja Motueka. 6,5%.

Hyvin samea keltainen väri, normaali IPA-vaahto. Erittäin intensiivinen mehuisen trooppis-hedelmäinen, lievästi hapan tuoksu. Maku karviaismarjainen, hieman makea, hyvin vähähiilihappoinen, ei niin hedelmäinen kuin tuoksu lupasi. Silti miellyttävä, ei yrttejä tai tunkkaisuutta. Sitrus hallitsee loppujen lopuksi suutuntumaa appelsiinimaisen pehmeästi. Mallasrunko kohtuutukeva ja peräkärrykin löytyy, vaikka hieman pelkäsin sen puuttumista. Katkeruus on keskitasoa ja mukavan laajarunkoinen. Jopa tuoreuskin hyvää, vaikka ei varmaan enää parhaassa iskussaan. Tai parhaassa ja parhaassa, pullotettu 291116, joten ei hätää. Pullossa myös teksti "hops fade fast - fresher is better". Hyvin tasapainoinen, erinomainen juotavuus, selvästi vuoden parhaita oluita, vaikka kilpailijoita on jo ehtinyt kerääntyä. Yksinkertaisesti maistuu erittäin hyvältä. Ostopaikka EU.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä herkkua olisi nyt saatavilla olutkaupasta kotiin keykegistä. Taidanpa hakea illaksi 2 pinttia ja testata onko Arde oikeassa. ---BeerRambler