tiistai 6. joulukuuta 2016

Benfica - Napoli 1-2

Lissabonin Luz-stadionilla hiljainen hetki Chapecoense-lentoturman takia, katsomossa näkyi jalkapallohistoriatietoisesti samaan aikaan Torino-huivi. Benficalla ei yllätyksiä, Napolilla Milik loukkaantuneena ja Mertens penkillä. Melkoisen tasaista peliä, tilanteita syntyi kohtuudella molemmulle. Napolin Gabbadiani sai Hamsikin vedon jälkeen pallon maaliinkin, mutta oli paitsioasemassa. Benfican Guedesilla ja Jimenezilla ratkaisupaikat, mutta ei tulosta. Ottelusta katosi jännite ensi jakson jälkeen, kun samaan aikaan Besiktas imaisi Kiovassa neljä maalia ja menetti vielä pelaajan ulosajettuna. Tappiokin siis riitti molemmille jatkoon.

Silti eloisaa peliä toisellakin jaksolla. Dries Mertens tuli kentälle ja ratkaisi pelin. Ensin tunnin kohdalla oivaltava yhden kosketuksen syöttö vapautti Callejonin hallittuun nostoon maalivahdin yli verkkoon. 79. minuutilla sitten kulman jälkitilanteessa Mertens harhautteli laatikossa itsensä vapaaksi ja sivalsi tolpan kautta sisään. Välissä Benfican Pizzi veti hyvin vapaapotkusta vähän ohi. Isännät sai kavennusmaalin lopussa, kun Albiolin karmeasta mokasta Raul Jimenez pääsi rankaisemaan. Besiktas hävisi Kiovassa 6-0, joten Benficakin siis jatkoon.