perjantai 16. joulukuuta 2016

Stadin Panimon uutuuksia, joulukuu 2016, osa 2


Joulukuun hektisessä melskeessä päädyin jo toisen kerran Stadin Panimon käymistankkien ääreen Timo Konttisen ja Aki Uutelan isännöimänä. Taas uutta kamaa on valmistumassa. Ensimmäisenä Cornucopia Ale, jossa peräti 16 erilaista aromihumalaa. 5,6%, trooppista hedelmää, Stadin tyypillistä vetoa, mukavasti kapea katkerokiskaisu perätilassa. Mielenkiintoinen, mutta ehkä massiivinen humalacocktail ei silti erityisemmin heijastu lopputuotteessa, vastaava aistimus syntyisi kolmella-neljälläkin todennäköisesti.

Seuraavana South Pacific IPL, 5,3%. Kissanpissaa, hyvin hedelmäarominen. Tässä kohtaa keskusteltiin syvällisesti ale-hiivan hedelmäisyyden ja humalien tuoman hedelmäisyyden eroista, aivan niin kuin kaksi viikkoa sittenkin. Niissä on taatusti eroa, mutta itselleni tämän erottaminen on edelleen haastavaa. Tässä on siis neutraali lager-hiiva ja kaikki hedelmä on humalista peräisin. Kun sen tiedostaa, niin mausta on helppo erottaa maltainen viljaisuus, jota hiiva ei ole päässyt sekoittamaan. 


American Red Ale, 5,6%, dissasin tämän etukäteen karamellisena, mutta täytyy myöntää, että makeus ei pääse hallitsemaan. Melkoisen ohueksi tämä kuitenkin jää, vaikka katkeruus onkin ok. Jo kahden viikon takaisesta sessiosta tuttu American IPL (5,3%) vertautui hauskasti Pacific-versioon, tässä ilmeisesti vähemmän tuoreita humalia ja aromaattisuus todellakin vaisumpaa. Maltaisuus hallitsee vahvasti. Viimeisenä vielä uusi versio Herttoniemen hampurilaisgastropub Treffiin valmistetusta oluesta, Pacific Ale -pohjalla mennään, trooppinen hedelmä hallitsee. Kuten aina Suvilahdessa, lähes hysteerinen sosiaalinen kaaos ympäröi blogistia alituisesti, joten muistiinpanot jäivät vain high level -suuntia hahmottamaan.

Ei kommentteja: