keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Italia - Espanja 1-1, jatko-ottelu, 4-2 rpk

Semifinaalissa Luis Enriquen luotto lopulta loppui Alvaro Morataan, kärjessä Oyarzabal. Spinazzolan tilalla odotetusti Emerson. Espanja prässäsi ja piti palloa, pystyi estämään hyvin Italian hyökkäykset. Omista hyökkäyksistäkin syntyi hyvin puolittaisia maalintekopaikkoja, Pedriltä irtosi avauksia, mutta edelleen heikkoa viimeistelyä. Huippukuntoinen David Villa olisi tehnyt hattutempun ensimmäisellä puoliskolla. Espanjan puolustuspäässä tuli virheitä, maalikin kerran tyhjänä, mutta italialaiset eivät saaneet vetopaikkaa. Italia pääsi puoliskon lopulla enemmän esille ja Emerson vetikin eturistikkoon 45. minuutilla. Espanja siis vaikutti vahvemmalta, mutta tauolla varmaan tehdään taktisia muutoksia. 


Mutta samoilla asetelmilla jatkettiin. Italia ei päässyt hyökkäyksiin, enemmäm paikkoja Espanjalla, mm. Busquetsin veto. Chiesalla kuitenkin laukaisutilanne 53. minuutilla. Sitten 60. minuutilla Donnarumman heittämällä käynnistämä vastahyökkäys ja mutkikkaiden vaiheiden jälkeen Enrico Chiesan poika viimeisteli upealla takanurkkalaukauksella. Federico tätä ennen ei kovin näkyvä ottelussa. 68. minuutilla Oyarzabal hukkasi hyvän paikan. Peli avautui huomattavasti, paikkoja molemmille. Ja sitten vaihtomies Morata tasoitti 79. minuutilla, näppärä seinäsyöttö Olmon kanssa, Italian puolustus avautui yllättävän kevyesti. Loppupuoliskolla ei enää maalipaikkoja.


Olmon vapaapotkussa Donnarummalla vaikeuksia. Espanja muutenkin hallitsevampi. Jatko-ottelun jälkipuoliskolla Italia piristyi, pari paikkaa, Berardi sai pallon verkkoonkin paitsiotilanteesta. Pilkkukisassa Moratan epäonnistuminen ratkaisu, Jorginho veti sitten viimeisen sisään. Heti alussa myös Locatelli ja Olmo epäonnistuivat. Espanja oli nyt paremman oloinen kokonaisuutena ottelussa, mutta tappio tuli. 

 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Veikkasin 3-0 voittoa Italialle (en rahapelissä). Italia vaikutti mykistyttävän hyvältä Belgia -pelissä ja Espanja tehottomuuden perikuvalta Sveitsi -pelissä. Espanja oli toki tässäkin pelissä tehoton, mutta Italian vaisuus yllätti. Vaiko oliko Epanja niin hyvä, että se sai Italian näyttämään huonolta?

Kumpi sitten olisi katsojan kannalta mukavampi finaalivastustaja Italialle? Ehkä kuitenkin Tanska. Jos vastaan tulee Englanti, voi olla edessä melkoinen kyttäys kaksituntinen. Paitsi, jos Italia pääsisi heti alussa johtoon, voisi olla viihdyttävääkin peliä tiedossa.

Ari Juntunen kirjoitti...

Samaa mieltä, Italian peli Belgiaa vastaan kisojen paras suoritus. Espanjaa vastaan heikkoa, samoin jo Itävalta-pelissä. Ilmeisesti osa vastustajista osaa hyydyttää Mancinin systeemin. Finaalista tulee mielenkiintoinen.