lauantai 3. heinäkuuta 2021

Italia - Belgia 2-1

 Münchenissä Kevin De Bruyne pelissä, mutta Eden Hazard ei edes penkillä. Italia vaihtoi oikealle Berardin paikalle Chiesan. Huikeaa Italian näytöstä suurin osa ensimmäisestä puoliskosta. Prässi korkealla ja pallon pitoa Belgian hyökkäysalueella, Belgia oli köysissä lähes koko ajan. Nopeita vastahyökkäyksiä Belgia pystyi luomaan, mutta järjestelmällisemmät hyökkäykset todella vaikeita. Courtois'n verkossa pallo jo 17. minuutilla, mutta se oli paitsio. 22. minuutilla De Bruynen kova veto, mutta Donnarumma torjui. Johtomaali puolen tunnin kohdalla, karmean Vertoghenin virheen jälkeen Barella sai pallon, harhautti puolustajat ja veti varmasti maaliin. 44. minuutilla upea soolosuoritus Insigneltä ja jo kahden maalin johtoon. Ottelu näytti jo käytännössä ratkeavan. Puoliskon lopussa Belgia pääsi hieman yllättäen peliin vielä mukaan, kun Di Lorenzo kaatoi boksin nurkassa Dokun. Ei selvä pilkku, mutta sinne pallo pistettiin VAR-tarkistuksenkin jälkeen. Lukaku veti röyhkeästi keskeltä läpi. Mutta Belgia siis selvä pettymys ja Italia kirkkaasti parempi. Ehkä upeinta Italian maajoukkueen esitystä sitten Arrigo Sacchin päivien. 


Toinen puolisko hyvin rikkonainen, Italia jatkoi korkealla prässillä. Hitaampaa tempoa. Muutama tasoituspaikka syntyi Belgialle, tunnin kohdalla Spinazzola pelasti viivalta. 70. minuutilla pallo leijaili Italian maalin ohi, belgialaiset eivät saaneet tuntumaa. Spinazzola loukkaantui, paljon vaihtoja, Dokulta soolosuoritus, vähän yli. Belgia oli epäyhtenäinen, De Bruyne toisella puoliskolla pimennossa, varmaan loukkaantuminen vaikutti. Täysin ansaittu voitto Italialle. 1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aika kehno esitys Belgialta. Enimmäkseen pitkiä palloja Lukakulle, Italian puolustus selitti vaivatta ne. Suomi turvautui paljon pitkiin avauksiin, jotka kaikki menivät aina vastustajalle. Mielenkiintoista, että periaatteessa paljon parempi Belgia ei pystynyt yhtään parempaan.

Välierässä vastakkain Espanja ja Italia. Nähdyn perusteella Espanjanlla ei ole mahdollisuuksia. Italiaa vastaan täytyy laittaa maalipaikasta sisään, jos selaisen edes saa. Sveitsi -pelin kaltainen tuhlaus oikeuttaa menolippuun kotiin.