lauantai 17. heinäkuuta 2021

Kimito Maibock


 Kemiönsaaren Kimito on Suomen kärkipanimoita viimeisimpien tuotteiden perusteella. Nyt osui eteen klassinen saksalaistyyli, vaalea maibock, 6,0 %, 24 EBU,  humalina niin ikään saksalaiset Herkules ja Mandarina Bavaria. Suhteellisen vaalea lähes kirkas olut, poreilua, ohut vaahto. Maltainen aromi, varsin pehmeä maltainen ja keksinen maku, suhteellisen makeaa myös. Katkeruutta vain nokare. Ehkä hieman kuivempaa ja raikkaampaa, ehkä täyteläisempääkin olisi voinut odottaa maibockilta, mutta onhan tämä ok-tavaraa. Hyvin puhdasta, ei mitään horjahteluja. Ostopaikka Kajaani, Prisman Alko. 

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tässä taas tuore todiste ns. "maakunnista" tulevasta maailmanluokan kaljasta.

Toisaalta, maakuntain turvenuijat, ne joita taidemaalari Martti Innanen ihaili teoksissaan, eivät tunnu oppivan kirveelläkään...

... mihin syy voi piillä siinä, että Kelpo kaljan teko vaatii, ennen muuta, sivistystä ynnä älliä.

Sampo M kirjoitti...

Mielenkiintoista. Mä olen juonut näiltä pari, ja ei ole herättänyt sen suurempaa innostusta. On kuulunut mulla kategoriaan: "En osta kaupasta tai baarissa, mutta jos olisin lähialueella liikkeessä joisin mielelläni panimossa ja ostaisin repullisen tuliaisia". Tähän kategoriaan menee valitettavasti iso osa Suomen pienpanimoista. Näillä hinnoilla ei viitti pelkästään supportin vuoksi ostaa, koska niin paljon käppää ja ihan virhemakujakin tulee vastaan. Mutta juuri tämän kaltaisen vinkkaukset ja luotettavalta taholta tulevat suositukset muuttavat tilannetta. Pitääkin antaa Kimitolle siis uusi mahdollisuus.

Porta kirjoitti...

Hyvin sanottu
Moni on kovin kallista ’kuraa’ maisteltavaksi ja kaadettavaksi viemäriin