torstai 8. heinäkuuta 2021

Englanti - Tanska 2-1, jatko-ottelu

 Wembleyllä englantilaiseen herrasmiestyyliin buuauksia Tanskan kansallislaulun aikana. Odotetut avauskokoonpanot, Saka nyt oikealla. Englanti aloitti terävämmin, mutta ei löytänyt ratkaisupaikkoja. 10. minuutilla Damsgaard oli jo päästä läpi, Tanskan vastahyökkäykset lähtivät nopeasti, mutta usein myös mielikuvituksellisella tvistillä. Pickford oli yllättävän hermostunut, useita karkeita virheitä aloituksissa, mutta niistä Tanska ei päässyt rankaisemaan. Puolen tunnin kohdalla sitten vapaapotku varsin keskeltä 20 metristä. Damsgaardin upea veto yli muurin kaartoi riman alta sisään. Englanti haukkoi hetken henkeä, turnauksen ensimmäinen maali Pickfordin taakse. Uusi hyökkäysvaihe saatiin puoliskon lopulla käyntiin ja Sterlingillä lähipaikka, jonka Schmeichel reaktiotorjui. Heti perään samanlainen tilanne, Saka ajoi oikealta päätyyn, pallo nopeasti luukulle ja Kjær liukui pallon omaan maaliin ennen Sterlingiä. Kane pelasi vähän taaempana erittäin hyvin ja pohjusti tässäkin tilanteen. Englanti näytti terävämmältä, mutta Tanska pysyi edelleen vaarallisena. 


Dolberg sai vetopaikan paitsiotilanteessa, hyvä veto, Pickford torjui. Vapaapotkusta Maguiren hieno pusku alanurkkaan, mutta Schmeichelin vielä hienompi torjunta. Tunnin jälkeen rikkonaisempaa peliä, paljon vaihtoja. Tanska väsyi, Englanti painosti. Jatko-ottelussa Kanella pienestä kulmasta hyvä paikka, Schmeichel torjui tämänkin. Englannin maali roikkui ilmassa, Grealishiltäkin hyvä veto. 101. minuutilla Sterling kaatui, epäselvä tapaus, pilkku. Kane mokasi, Schmeichel torjui, mutta reboundissa tanskalaiset eivät hereillä, Kane pääsi viimeistelemään. Tanska sai vielä jonkinlaisia hyökkäyksiä aikaan, mutta käytännössä usko oli loppunut. Täysin väsymätön Sterling ahdisteli lopussakin Schmeichelia. 


9 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tässä tiedoitusvälineessä rehottaa valtoimenaan anonyymin puskista huutelun kulttuuri.

Tämä riivajainen mädättää tiedoitusvälineen moraalin ynnä antaa kuvan TK-kirjeenvaihtaja-päätoimittajasta raukkamaisten puskistahuutelijoiden suojelijana.

Nähneekö TK-kirjeenvaihtaja Arde Riivatsalo tässä ongelman ynnä aikoneeko muuttaa asiain tilaa?

Ari Juntunen kirjoitti...

Blogspotissa voi rajoittaa kommentoijia vain Google-tilin omistajiin, ei muita vaihtoehtoja. Se ei tunnu järkevältä. Joillakin alustoilla voi vaatia toimivaa meiliosoitetta, se olisi sopiva vaihtoehto, mutta ei siis tässä mahdollinen.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noniin, TK-luutnantti on linjansa valinnut, lukkoonlyönyt ynnä proklamoinut; asia klaari.

Ari Juntunen kirjoitti...

Yliluutnantti siis.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä? Eihän näitä otteluraportteja ole kommentoitu juuri lainkaan. Vain yksi anonyymi kommentoi niitä eli tämänkin kommentin kirjoittaja. Olen anonyymi, koska minulla ei ole Google-tiliä. En todellakaan hyväksy vihjailua puskista huutelemisesta, kirjoitan jokaisen anonyymin jalkapallokommenttini, niin kuin kirjoittaisin omalla nimelläni.

Veikkasin lopputulokseksi 1-1 ja Tanskan voittoa pilkkukisassa. No, onneksi ei menty pilkuille, on aina parempi, kun peli ratkeaa peliajalla. Jos Dokun kaato ja pilkkutuomio oli kiistanalainen, tämä Sterlingin kaato oli vielä kiistanalaisempi. Haiskahti tuomarivirheeltä, harmi että hieno peli sai tällaisen ratkaisun. Kuinka pitkä matka on pilkulta rangaostusalueen rajalle? Ei kai sieltä voi kukaan ehtiä ennen Kanea paluupalloon, tuskin edes Bolt ehtisi.Veikkaan finaalista tasaista ja ehkä tylsääkin puolustusmittelöä. Englanti voittaa 1-0 erikoistilannemaalilla.

Ari Juntunen kirjoitti...

Nojoo, vaikea 16:n rajalta on tietysti ehtiä. Joskus tuomari ei huomaa, jos sieltä varastetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin, varsinainen asiahan tuli jo TK-yliluutnantin kanssa loppuun käsitellyksi; toisaalta tunnistautumisen voinee kohtuullisella luotettavuudella, ilman fakin guukletunnuksia hoitaa vaiktälleen: siunausta helteeseen, tovottaspi Ilkka Sysilä.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tässä pelissä huomioni kiinnittyi englannin maalivahtiin, joka toistuvasti osallistui svengaavasti joukkueensa syöttöpeliin!

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Olisiko Nitti Nuuttilan stamina ynnä opit 1980-luvulta syytä kaivaa esiin ja viedä Suomi MM-finaaliin?