maanantai 12. heinäkuuta 2021

Englanti - Italia 1-1, jatko-ottelu, rpk 2-3

 Liputtomat rynnäköivät Wembleyllä, ilmeisesti osa pääsi sisäänkin. Stadionin tyhjennyskin taisi olla agendalla. Vesisadetta, etu isännille. Italialla odotettu avauskokoonpano, mutta Southgate vaihtoi kolmeen toppariin, Sakan tilalla puolustavampi Trippier. Foden kai loukkaantunut, ei edes penkillä. Shokkialoitus Englannilta. Kane sai pallon taka-asemassa, syötti oikealle Trippierille, joka käänsi takanurkalle täysin vapaalle Shaw'lle, joka veti suoraan syötöstä etunurkkaan. Upea maali, joka saattoi jo ratkaista koko pelin. Englanti muutenkin aktiivisempi, sai kohtuullisia tilanteita aikaan, jos ei maalipaikkoja kuitenkaan. Jorginho loukkaantui 20. minuutilla, mutta pystyi jatkamaan. Italian pyristely olisi loppunut siihen, jos Jorginho olisi joutunut pois. Italia sai vähitellen hyökkäyksiä rakentamaan, pari paikkaa saatiin. Chiesan soolosuoritus, hyvä veto, mutta vähän ohi. Puoliskon lopulla laukaisupaikka Immobilella, mutta puolustus peitti sen. Englanti on hyvin lähellä voittoa ensipuoliskon perusteella. 


Toisen puoliskon alussa Sterling kaatui täsmälleen samalla tavalla kuin Tanska-ottelussa, nyt ei pilkkua. Mancini otti Immobilen pois, ote siirtyi selvästi Italialle. Tunnin kohdalla Chiesan toinen soolo, tällä kertaa Pickford torjui. Taositus syntyi 67. minuutilla kulman jälkeen sekavasta tilanteesta. Verrattin pusku meni Pickfordista tolppaan, jonka jälkeen Bonucci lakaisi pallon maaliin. Italialla hyvä ote, mutta ei voittomaalia, ottelun paras pelaaja Chiesakin loukkaantui. Englanti kuitenkin omituisen neuvoton, ei saanut käytännössä Sterlingin tilanteen jälkeen yhtään paikkaa. 


Jatko-ottelussa sekavampaa peliä, Locatelli ja Grealish sisään. Italialla pari puolittaista paikkaa, mutta myös Englannilla kohtuullinen ote. Pilkuille kuitenkin mentiin. Jorginholla oli taas mahdollisuus loikallaan ratkaista, mutta Pickford torjui tolpan kautta. Southgaten kaikki vaihtomiehet epäonnistuivat. Rashford, Sancho ja lopulta Saka mokasivat. Englanti totta kai positiivinen joukkue, mutta ehkä lahjakkuutta ei Southgate pystynyt tarpeeksi hyödyntämään. Italialle ansaittu voitto, vaikka näinkin niukasti. 


2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Eihän tulos mikään yllätys maallikollekasn ollut.

Mitä lahjakkuuteen ynnä TK-reportterin pohtimaan Southgaten lahjakkuusresevin hyödyntämiseen tulee, voidaan ehken, allegorisesti, vuosisatain yleistä kulttuuritaustaa vastaan kysyä, keitä Englantilaisilla oli hyödyntää vaikkapa Niccolo Paganinin, Antonio Stradivarin, Leonardo da Vincin tahi Benito Mussolinin ketähetänytolikaan kanssa kisatessa; on Englannilla sentään ollut kelpo harrastelijamaalari, viskisieppo ynnä meri- & pääministeri Winston Churchill.

Anonyymi kirjoitti...

Mussolini... check your heroes.