Kotikaupunginosani panimo (aiempi nimi MiLa) kutsui somessa uuden oluen lanseeraukseen. Tapahtuma mielenkiintoisesti Vaasankadun Kustaa Vaasa -baarissa, jossa en ole ennen käynyt. Sadetta taas pukkasi, mutta onneksi kävelymatka lyhyt. Yllättävän siistiä gastropub-meininkiä, suuri pääosin ulkomainen ruokailuseurue vallannut baarin keskitilan. En huomannut mitään erityisempiä juhlallisuuksia, Vallilan Panimon merkkihenkilöt ehkä istuskelivat nurkkapöydässä.
Vallilan uusi tuote on hamppuolut, 5,5%. Hamppua käytetty sekä maltaiden seassa että humalan tapaisena mausteena prosessin myöhemmissä vaiheissa. Makean marjainen tuoksu jatkuu samanlaisena maussa. Matala hiilihappotaso, ensivaikutelma ei ole täysin vastenmielinen. Makea mansikkaisuus yhdistettynä johonkin juuresmaiseen yrttisyyteen alkaa vähitellen tökkimään, jälkimaun puuttuminenkaan ei asiaa auta. Uusien panimoiden on ymmärrettävästi pyrittävä erottautumaan kilpailun kiristyessä. Hamppuoluita on tullut tasaisesti vastaan ulkomailla, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen Suomessa. Mitään trendiä näistä ei ole syntynyt, ehkä syystäkin, koska ne eivät maistu kovin hyviltä. Kustaa Vaasa, 29.9.2016.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti