Frog-ketjun panimobaarit olivat 1990-luvulla ilahduttava raikas tuulahdus Pariisin muuten heikossa oluttasossa. Ne tekivät brittityyppisiä cask aleja, joiden kunto saattoi sitten vaihdella surkeasta keskinkertaiseen. Hyvä tunnelma baareissa kuitenkin oli. Olen törmännyt ketjun panimoravintolaan jopa Lissabonissa. Ketju on edelleen Pariisissa vahvasti voimissaan, mutta menneen ajan meiningiltähän tämä hieman tuntuu. Enää kaikki oluet eivät ole brittibittereitä, jenkkihumalia on lopulta ruvettu käyttämään, suurin osa myös keg-muodossa.
Yllättävän hiljaista perjantaina klo 17:30 ketjun vanhimmassa Rosbif-baarissa Pariisin ytimessä. Panimo edelleen toiminnassa kellarissa samean lasin takana. Panimomestari Charles Board on siirtymässä pois ketjusta Lontooseen, mutta tämä Citra-IPA vielä hänen panojaan. 5,5%, sitrushedelmää ja kissanpissaa tuoksussa. Oluthan on parempaa tasoa kuin Frogeissa yleensä, peräkärrykin kytketty. Ehkä diasetyyliä häivähdys, kordiitin käryä, metsämansikkaa. Puhtaus ei parhaimmillaan, mutta kokonaisuutena onnistunut. Pariisi, Frog & Rosbif, 6.1.2017.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti