maanantai 13. kesäkuuta 2016

Belgia - Italia 0-2

Belgia on korkealla FIFA-rankingissa ja EM-veikkauksissa, mutta veteraanitoppari Kompanyn loukkaantuminen tuntuu musertavalta takaiskulta. Nuoret lahjakkuudet olisivat kaivanneet juuri Kompanyn kaltaista tasapainotusta ja johtajuutta, kokeneilla puolustajilla Vermaelen ja Vertonghen ei sellaisia kykyjä ole. Italialla tuttu BBBC-puolustus, laidoilla laatukamaa Candreva ja Darmian, muuten aika harmaita nimiä hyökkäyspelissä.

Kontrolloitu aloitus, Italia huokuu itsevarmuutta. Belgian pivotelta Nainggolanilta pari kovaa laukausta, mutta muuten aika apaattinen vaikutelma. Epätasainen Fellaini liian suuressa roolissa, kohutähdet Hazard ja De Bruyne laidoilla sivunäyttämöllä. Rangaistus tuli 32. minuutilla, Leonardo Bonuccilta keskiympyrästä taivaallinen syöttö keskelle linjan taakse, Alderweireld ei hereillä, Giaccherinin täydellinen haltuunotto ja viimeistely. Belgia meni shokkiin, sentteri Pellè olisi normaalisuorituksella puskenut jo toisen maalin. Pientä heräämistä jakson lopulla, mutta pahasti näyttää siltä, että Belgian potentiaali jää lunastamatta näissäkin kisoissa. 

53. minuutilla Lukaku sai paljon paremman paikan kuin Giaccherini, mutta taito ei kerta kaikkiaan riittänyt. Wilmots otti sisään Mertensin, Carrascon ja Origin, palloa saatiin pidettyä, mutta ei viimeistelykykyä. Hazard ja varsinkin De Bruyne täydellisiä floppeja. Conten vaihtama Immobile oli tehdä jo toisen, mutta vasta yliajalla Candreva vapautti Pellèn lopulliseen ratkaisuun. Italia tuskin vielä mestarisuosikki, keskikenttä ei vaikuta tarpeeksi vahvalta, mutta ilahduttavan avoimesti johtotilanteessakin pelattiin. Ensimmäisen kierroksen tähänastisten tulosten perusteella kisojen heittopussi on siis Ukrainan ohella Belgia.

Ei kommentteja: