torstai 9. kesäkuuta 2016

De Cam -maistelutilaisuuus @ Stadin Panimobaari

Hävettää hieman myöntää, että De Cam -sekoittamon lambiekeja ei ole tullut kokeiltua aiemmin. Stadin Panimobaari tarjosi kerralla neljää näytettä maisteltavaksi, joten tartuin tilaisuuteen. Varsin paljon nuoria naisia mukana sessiossa. Olen pohtinutkin joskus, että lambicit voisivat sopia useiden naisten makumieltymyksiin. Jos nyt näin stereotyyppisesti voi ajatella. Ingrid Viertola kertoi lyhyesti tuottajan taustoista. Varsin pienimuotoisesta lähes harrastustyyppisestä toiminnasta on kyse. Lambicit ovat pääosin peräisin Boonilta, vähäisemmin myös Girardinilta ja 3 Fonteinenilta. De Cam'han on tunnettu siitä, että se käyttää kypsytyksessä Urquellin puutynnyreitä. 

Kaksi kirsikkaolutta, Oude Kriek ja Kriek Lambiek. 40-50 kiloa kokonaisia kirsikoita 100 litrassa. Tuoksut suhteellisen vienoja. Oudessa kuivaa kevyttä marjaista happamuutta, varsin paljon hiilihappoa. Melko hienostuneen intensiivinen, mutta eihän tässä mitään Cantillonin äärimmäisyyttä ole. Nuoremmassa Kriekissä vähemmän hiilihappoa, hieman katkera. Yllättävän pitkä jälkimaku, saattaa tulla marjojen kirpeydestä tai hiivavivahdeista pikemmin kuin katkerohumaloinnista.

Framboise Lambiek myös hyvin kuivaa, mutta ei ole tässäkään cantillonimaista tiukkaa happamuutta. Lievää jälkimakua tässäkin, mutta jää session vaisuimmaksi liian vähäisen vadelmaisuudenkin takia. Oude Lambiekin tuoksussa moniulotteisempaa epämääräisempää tallin aromia. Tammea pehmeästi, varsin hienoa valkoviinimaisuutta. Tämä viehättää eniten vanhaa puristia, ilman marjoja se kaikkein vakuuttavin olut syntyy tässäkin tyylissä. Stadin Panimobaari, 9.6.2016. 

Ei kommentteja: