tiistai 14. kesäkuuta 2016

Itävalta - Unkari 0-2

En muista ennen nähneeni näiden kahden naapurimaan pelaavan keskenään, vaikka ilmeisesti juuri nämä joukkueet ovat pelanneet maailmassa eniten keskenään. Molemmat olivat jalkapallon suurvaltoja toisen maailmansodan molemmin puolin, Itävalta saavutti huipentuman 1930-luvulla ja Unkari tietysti tunnetusti 1950-luvulla. Vielä 1978 Argentiinassa molemmilla oli loistavat joukkueet, Tibor Nyilasi ja Hans Krankl huipputähtinä. Unkari on ollut sen jälkeen pitkään alamaissa ja ei ole nytkään odotukset korkealla. Itävalta puolestaan on noususuhdanteessa ja jopa mustasta hevosesta on puhuttu.

David Alaba on tehnyt läpilyöntinsä Bayernin vasempana pakkina, mutta nyt Itävallan joukkueessa hän pelaa supertähtenä keskikentän pohjalla vapaassa roolissa. Hämmästyttävästi hän sai pallon Unkarin tolppaan heti ensimmäisellä minuutilla. Peli tasaantui sen jälkeen, Unkari pystyi yllättävän näyttävään lyhytsyöttöpeliin 40-vuotiaan Kiralyn pitäessä maalia puhtaana raappahousuissaan. 

Toisella jaksolla Unkarin nykytähti Balázs Dzsudzsák kiskoi hyvin 55. minuutilla, mutta maalivahti Almer kesti. Tunnin jälkeen László Kleinheisler pelasi sentteri Szalain boksissa vapaaksi, ulkosyrjällä johtomaali Unkarille. Jatkossa Itävallan Dragovic otti varsin kevyellä tuomiolla toisen keltaisen ja Itävalta käytännössä antautui, ei minkäänlaista taistelutahtoa. Joukkue todella rankka pettymys ennakkokohkaukseen suhteutettuna. 87. minuutilla Unkarin vaihtomies Stieber antoi lopullisen tuomion vastahyökkäyksestä, todella nätti nosto yli maalivahdin. Unkari pelasi joukkueena todella yhtenäisesti, ei vakuuttanut millään tavalla näin heikkoa joukkuetta vastaan, mutta onhan tämä todella hauskaa. Lopussa vaihdosta peliin tuli Ádám Pintér, ehkä sukua mainitussa 1978-joukkueessa loistaneelle Sándor Pintérille. 

Ei kommentteja: